Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

semih ünal

Uzman
Merhaba. 0 laptop aldım, kulaklık girişi bu şekilde taktığımda sadece ses geliyor. Benim sesim gitmiyor. Mikrofon için de başka giriş yeri yok. Ne yapmam gerekiyor? Bir şey indirmem mi gerek?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-05-08 at 00.41.51.webp
    WhatsApp Image 2024-05-08 at 00.41.51.webp
    29 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kırmızı olan mikrofon girişi, yeşil olan ses girişi kablosudur. Bilgisayarınızda kombo jak çıkışı var. Kombo jak girişine bu kulaklığı takmak istiyorsanız kombo jaktan mikrofon çıkışı ve ses çıkışı veren bir dönüştürücü almak zorundasınız. Diğer USB kablosu muhtemelen sadece kulaklığın ışığını yakmak içindir.

Kırmızı olan mikrofon girişi, yeşil olan ses girişi kablosudur. Bilgisayarınızda kombo jak çıkışı var. Kombo jak girişine bu kulaklığı takmak istiyorsanız kombo jaktan mikrofon çıkışı ve ses çıkışı veren bir dönüştürücü almak zorundasınız. Diğer USB kablosu muhtemelen sadece kulaklığın ışığını yakmak içindir.

Çözüm

Techolay, YouTube kanalında bu sorunun cevabı videolu olarak var.

Benim dizüstünde sadece tek giriş var. Yani bu videonun tam tersini, 2 jak girişi olan tek uçlu bir çoğaltıcı alıyorum. Kulaklığımdaki mikrofon ve ses girişini çoğaltıcıya takıyorum, sorunum çözülüyor doğru mu?