Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Norgathor

Uzman
Yer
Bursa
Bilgisayarımı geçen senenin yazında almıştım ve son birkaç güne kadar bu ses yoktu, gerçi hala yok sayılır o derece az anca kulağımı iyice yaklaştırınca anlayabiliyorum. Mouse oynatınca ses fazlalaşıyor ama o kadar hafif ki şu ana kadar sıfır sesli bir andayken vs. gelince hep mouse padden geliyor sandım, skatezler ufak ses çıkarıyordur diye düşündüm ama değilmiş. Telefondan sesi kaydettim ancak fulleyince anlaşılıyor. Benzer bir konu vardı ama gerçekten hiçbir şey anlamadım insanların yazdıklarından, dalga geçer gibi cevap vermişler biraz.

Son düzenleme:
Çözüm
Anladım sağ ol. Peki nasıl çözüleceğini biliyor musun, sen nasıl hallettin?
Rica ederim. Undervolt yaparak bir nebze azaltılabilir ama net bir şekilde çözüm önerisi yok aslında. Garantiye göndersen bunu bir sorun kapsamına bile almıyorlar mesela. Bobinlerden elektrik akımı geçtiğinde bu ses oluşuyor, herhangi bir zararı yok ama sadece ses yapıyor işte. Rahatsız edici değilse göz ardı edebilirsin.
Anladım sağ olun tekrardan; ben yine de ASUS'la iletişime geçmeye çalışacağım değişim, tamir vs. talep edeceğim hakkımdır sonuçta kaç para harcadığımız ürün sonuçta.

Coil whine bir arıza değildir. Güç kaynağı yüke bindiği zaman veya bir enerjiye maruz kalınca, bobin tellerinin hareketi sonucu ortaya çıkan sestir ve üreticiler bunu sorun olarak görmez. Çünkü güç kaynağı yüke biniyor, bir enerjiye maruz kalıyor ve bu sesin çıkması normal.
Hakkınızı aramak en doğal hakkınızdır. Lakin isterse dünyanın en iyi firması olsa da, yine de kabul etmezler.