Voexy

Çalışkan
Masaüstü bilgisayarımdan açılışta motor sesine benzer bir ses geliyor. İşlemci fanını temizleyip öyle videoyu çektim, bu yüzden işlemci fanından geldiğini düşünmüyorum. İşin ilginç yanı bilgisayarı birkaç kez kapatıp açınca bu ses düzelip gelmeyebiliyor. Ayrıca videoda göründüğü üzere bilgisayarın kapatma düğmesine bastığımda kapanıp tekrar açılıyor bazen. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Video, aşağıdaki linkte:

Bu konuyu ben de açacaktım benim sistemde de aynı sıkıntı var PC açıldıktan 1 2 dakika sonra ses gidiyor ben de. Ben PSU'dan şüpheleniyorum önce ki sistemim de bir süre sonra böyle ses yapmaya başlamıştı elektrikten mi prizden mi yoksa fandan mı çözemedim.

Masaüstü bilgisayarımdan açılışta motor sesine benzer bir ses geliyor. İşlemci fanını temizleyip öyle videoyu çektim, bu yüzden işlemci fanından geldiğini düşünmüyorum. İşin ilginç yanı bilgisayarı birkaç kez kapatıp açınca bu ses düzelip gelmeyebiliyor. Ayrıca videoda göründüğü üzere bilgisayarın kapatma düğmesine bastığımda kapanıp tekrar açılıyor bazen. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Video, aşağıdaki linkte:

Güç kaynağında aşırı toz birikmesinden oluyor bu ses imkanın varsa değiştir ileride patlar elinde kalır çünkü ya da temizlettir ya da temizleyebiliyorsan temizle.

Fanlardan geliyordur, tek tek durdurup bakın, kasa ve ekran kartı fanlarından gelmiyorsa PSU fanıdır.

Ayrıca en sağdaki soğutucu fanını ters takmışsınız.
Hocam denedim fakat ses kesilmedi. Muhtemelen PSU'dan kaynaklanıyor diye düşünüyorum dediğiniz gibi.

En sağdaki soğutucu fanının aparatını ters takmak zorunda kaldım bir sorun yaratır mı ? Sorun olmadan önce düzgündü fakat ses gelmeye devam ediyordu :D

Güç kaynağında aşırı toz birikmesinden oluyor bu ses imkanın varsa değiştir ileride patlar elinde kalır çünkü ya da temizlettir ya da temizleyebiliyorsan temizle.
Hocam temizleme nasıl yapılıyor bir bilginiz var mı ? Zor bir şey ise kendim zorlamadan PSU'yu değiştirmeyi düşünüyorum.