Voexy

Çalışkan
Masaüstü bilgisayarımdan açılışta motor sesine benzer bir ses geliyor. İşlemci fanını temizleyip öyle videoyu çektim, bu yüzden işlemci fanından geldiğini düşünmüyorum. İşin ilginç yanı bilgisayarı birkaç kez kapatıp açınca bu ses düzelip gelmeyebiliyor. Ayrıca videoda göründüğü üzere bilgisayarın kapatma düğmesine bastığımda kapanıp tekrar açılıyor bazen. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Video, aşağıdaki linkte:

Hocam denedim fakat ses kesilmedi. Muhtemelen PSU'dan kaynaklanıyor diye düşünüyorum dediğiniz gibi.

En sağdaki soğutucu fanının aparatını ters takmak zorunda kaldım bir sorun yaratır mı? Sorun olmadan önce düzgündü fakat ses gelmeye devam ediyordu :D

Hocam temizleme nasıl yapılıyor bir bilginiz var mı? Zor bir şey ise kendim zorlamadan PSU'yu değiştirmeyi düşünüyorum.

Vidaları var PSU'nun üzerinde marka stikerları falan olabiliyor bazılarında onu kaldırıp vidaları söküp kapağını kaldıracaksın tozları fanı falan temizleyeceksin dikkatli olmalısın tabii ki.

Güç kaynağında aşırı toz birikmesinden oluyor bu ses imkanın varsa değiştir ileride patlar elinde kalır çünkü ya da temizlettir ya da temizleyebiliyorsan temizle.
Patlar dediniz diye içime bir şüphe düştü. Bu patlama bildiğimiz patlama gibi mi oluyor ? :unsure: Öyleyse güç kaynağı değişene kadar bilgisayarı kullanmamayı düşünebilirim. :)

Patlar dediniz diye içime bir şüphe düştü. Bu patlama bildiğimiz patlama gibi mi oluyor? :unsure: öyleyse güç kaynağı değişene kadar bilgisayarı kullanmamayı düşünebilirim. :)

İçini nemli bırakmayacaksın dikkat edeceksin o kadar normalden daha dikkatli olursan bir şey olmaz çünkü içinde devreler geçiyor elektrik yuvası ondan dolayı temizledikten sonra iyi kurutman gerekiyor.