Sepulcross

Becerikli
Yer
Balıkesir
Merhaba, sistemimde 2x8 RAM kiti takılıydı, bir süredir nadiren de olsa mavi ekran alıyordum ve hata "ntoskrnl.exe+4821e2" kaynaklı görünüyordu. Kısa bir süre önce Windows 10'dan 11'e geçiş yaptım, aktif oynadığım bir oyun "kernel32, ntdll" hataları ile çökmeye başladı. Microsoft'a bu konu hakkında bir soru sordum ve minidump dosyalarımı inceleyip sorunun Kaspersky antivirüsün içerisindeki bir dosyadan kaynaklandığını söyledi bir arkadaş. Hemen ardından hatayla ilgili olarak Memtest86 testleri yaptım ve bir modülümün arızalı olduğunu gördüm. Kafamı karıştıran ve anlayamadığım noktaya gelirsem, ben bu bellekleri ve Kaspersky'ı 2 aydır kullanıyorum, Windows 10'dayken ara sıra mavi ekranlar harici pek bir sorun yaşamıyordum fakat şimdi modüllerin birinin bozuk olduğunu fark ettim fakat çökmelerin Kaspersky kaynaklı olduğunu söylüyorlar. Belleği taktığımda sistem görüyor ve oyunlarda 16 GB belleği kullanabiliyor, şimdi ben bu belleği takarak kullansam yine aynı sorunları yaşayabilir miyim?

Kesinlikle öyle. Şimdi bu mesajı yazarken fark ettim, tarayıcıda arada göz kırpmalar yaşıyorum, sadece tarayıcıda mı emin değilim başka yerlerde yaşadıysam bile dikkat etmedim, bunun sorunumla bir bağlantısı olabilir mi?

Çok farklı etkenler var şimdi orada, chipset, ekran kartı sürücüleriniz en son sürüm ve en doğru şekilde kuruldu mu mesela ama düşününce PSU yeteri kadar stabil değilse belki anlık kırpmalar yaratıyor da olabilir, mesela PSU yetmediği zaman direkt kapanmaz zaten PC, yüke bindiğinde kapanır, bunda da o şekilde belki bilgisayarın kapanmasına sebep olmuyordur ama yeteri kadar stabil değildir kesin bir şey diyemiyorum :) yorum sadece.