Bilgisayarı donduran HDD düzelmiş midir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5481
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 156
  • Etiketler Etiketler
    hdd

5481

Uzman
Makaleler
5
250GB ve 1 TB HDD var. 1TB HDD görece yeni fakat PC'yi donduruyordu. Bilgisayar kafasına göre ayda bir veya günde 1 PC donuyordu. 1TB HDD'ye bad sector yaptım sorun çıkmadı HDD'ye virüs bulaşmıştır belki deyip HDD'yi sıfırladım, ayrılmamış alan olarak bıraktım PC'den çıkardım takılı olmayınca donmuyor gibi.

Bu HDD'yi nasıl tamamen sıfırlayabilirim, ilave yapmam gereken bir şey var mı, düzelmiş midir?

Bir de 250GB HDD'de yedekler var fakat 2008 model HDD az kullanılmış olmasına rağmen o da cortlarsa diye korkuyorum. Sıcaklığı 30 derece bir şey olur mu?

Sağlığı düşmüş olabilir HDD'nin.
Sağlığına bakmıştım iyi gösteriyordu ama sanırım hddnin diski değil de arayüzü arızalı.
HDD ölmeye yakın böyle oluyor. Yakında açılmayabilir önemli veri tutmayın içinde.
Sağlığı iyi gösteriyordu ama neden böyle oldu anlamadım. (2013 üretimmiş belki ondan) Artık önemli veri kurmayacağım.

DiskGenius indirip, diskinize sag tiklayin. Sonra ''Veriy Or Repair Bad Sectors'' sekmesine girip, ''Verify'' yapin. Diskin boyutuna gore uzun surebilir ancak diskin tam sektor sagligi tablosunu cikariyor, hatta sonra bozuk sektor varsa -o sektordeki verileri yok etse ya da bozsa da- duzeltmeye calisabiliyor. Beklediginize degecektir.

Hocam bad sector testi yaptım bad sector çıkmadı tablonun hepsi yeşil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…