Bilgisayarı konsol gibi yapabilecek Linux dağıtımı önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dixtuel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 305
  • Etiketler Etiketler
    konsol

dixtuel

Uzman
Merhaba,

Bir arkadaşım bilgisayarını PS5 veya başka bir konsol gibi kullanmak istiyor. (zamanında PS5 al diye ısrar ettim dinlemedi ama neyse) Xbox, Epic, Steam, EA gibi başlıca oyun kütüphanelerininde bir arada gözükmesini istiyor. Bunu nasıl yaparız? (kütüphaneler gözükmese de onları açabilecek bir işletim sistemi lazım.)

Xbox linux üzerinde çalışmayabilir.
Epic Games için Heroic Launcher kullanacak.
Hepsi bir arada görünmez.

HoloISO yada Bazzite iyi olacaktir.
GitHub - HoloISO/releases: To whom shall install

Ayrica Fortnite tarzi seyler oynayacaksa Linux'ta Anticheat desteklenmiyor.

Sistem gereksinimlerini karsiliyorsa ve Linux ile ugrasmak onun icin sorun degilse Bazzite kurabilir.

Hocam sistem gereksinimlerini karşılıyor benimkiyle aynı zaten sistemi neredeyse. Ben kuracağım ona da o pek anlamadığı için. Bu oyun kütüphanesi olayı nasıl peki hocam bazzitede biraz detaylı anlatır mısınız?

Xbox Linux üzerinde çalışmayabilir.
Epic Games için heroic Launcher kullanacak.
Hepsi bir arada görünmez.

Holoıso ya da bazzite iyi olacaktir.
GitHub - HoloISO/releases: To whom shall install

Hocam aralarındaki farkları bana detaylı şekilde anlatabilir misiniz acaba? Xbox çalışsa çok iyi olurdu CoD Black Ops / Forza 5 / stalker vs. bayağı oyunu oradan oynuyor çünkü.

Bu oyun kütüphanesi olayı nasıl peki hocam Bazzite'de biraz detaylı anlatır mısınız?
Steam Deck arayuzu gibi bir arayuze sahip oluyorsunuz, isterseniz masaustu modu da var. Epic Games oyunlari icin Heroic Game Launcher kullanmali, EA App'i Linux'da nasil halleder bilgim yok. Heroic Game Launcher'in kisayolunu Steam disi oyun olarak arayuze ekleyebilir.

Xbox ve Anticheat içeren oyunları oynayacaksa Windows şart.
Şu videoya bakmanı öneririm.

Xbox ve anticheat içeren oyunları oynayacaksa Windows şart.
Şu videoya bakmanı öneririm.

Hocam ben bunun çok daha kalitelisini önerdim arkadaş reddetti. Bende kendi bilgisayarıma yaptım.

Bazzite ve holoiso yu kendi bilgisayarıma kurup deneyeceğim ilk önce artık aralarında kendim karar vereceğim ona da onu kuracağım.

Son düzenleme:
Steame steam dışından oyun ekleyip geniş ekran modunda açsın veya Play Nite indirsin PS5 veya Xbox düzenini kursun

En Son HoloISO'yu kurmanı tavsiye ederim.

En Son 5 ay önce denemiştim siyah ekranda kalmıştı ama giderilmiştir diye düşünüyorum hatalar.

En son holoıso'yu kurmanı tavsiye ederim.

En son 5 ay önce denemiştim siyah ekranda kalmıştı ama giderilmiştir diye düşünüyorum hatalar.

Hocam bazzite holoisodan daha geniş kapsamlı araştırdığım kadarıyla. O yüzden o daha mantıklı geldi bana.

En son holoıso'yu kurmanı tavsiye ederim.

En son 5 ay önce denemiştim siyah ekranda kalmıştı ama giderilmiştir diye düşünüyorum hatalar.

Hocam bir de holoiso RTX 2060 veya genel NVIDIA kartlarına desteği var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…