Line interactive UPS hiçbir işe yaramaz, sadece elektrik tamamen giderse devreye girer. Online UPS alırsanız bu sorun çözülür hocam ama online UPS'nin 2 dezavantajı da var: 1. Si gürültülü çalışması, 2. Si fiyatının pahalı olması tabi.
Line-interactive UPS'lerin içinde voltaj regülatörü (AVR) bulunuyor. Güç kaynağımda da zaten voltaj regülasyonu ve çeşitli korumalar var. Bu durumda bilgisayarımı tam olarak nelerden koruyabilir, nelerden koruyamaz?
Örneğin line-interactive UPS'in tam sinüs dalgası vermemesi nedeniyle mi bazı durumlarda yeterli olmuyor? Benim anladığım kadarıyla tam sinüs konusu özellikle UPS aküye geçtiğinde önemli. Ancak benim asıl amacım aküde uzun süre çalışmak değil; bilgisayarımı voltaj dalgalanmalarından ve elektrik hattındaki olası sorunlardan korumak.
Bir de alternatif olarak 5 metre uzunluğunda kaliteli bir uzatma kablosu alıp bilgisayarımı başka bir prize bağlamayı düşünüyorum. Acaba odamın bağlı olduğu elektrik hattında bir sorun varsa, bilgisayarı başka bir prize taşımak daha mı mantıklı olur?
Son olarak, UPS'te ve güç kaynağında ayrı ayrı voltaj regülatörü bulunmasının herhangi bir dezavantajı var mı? İki farklı voltaj regülasyonunun üst üste gelmesi gerçekten ek bir koruma sağlar mı, yoksa pratikte hiçbir anlamı olmaz mı?
Benim durumum için hangi seçeneğin daha mantıklı olduğunu öğrenmek istiyorum.