Bilgisayarı koruyacak line-interactive UPS önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Codon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 76
  • Etiketler Etiketler
    ups
Öncelikle hocam, evinizin tesisatı çok eski. Sigortalar tarihi eser gibi, elden geçirilmesini öneririm. Line interactive UPS ise aküye gerilince modifiye sinüs dalgası çıkış verir, yani kare kare bilgisayarlar için pek de sağlıklı değil. Voltaj koruması ise online UPS'ler kadar olmasa da basit dalgalanmalara karşı koruyabilir. Ama sizde yaşanan ani düşüşler vb. yetersiz kalacağını tahmin ediyorum. Yani line interactive bir UPS tam koruma yapacağını zannetmiyorum.
Herkes APC önermiş, APC alanların hiçbirinde trafo sesi bile yokmuş. Senin herhangi bir şikayetin var mı? Fanlarını 30 dakikada bir mi çalıştırıyor?

Peki, ses konusu ya da fan çalışma olayı nasıl oluyor? Mesela, trafo sesi diyor, geliyor mu? Fanlar ne şartlar altında çalışıyor?

Hayır bizzat yatak odamda UPS ve hiç rahatsız etmiyor ses konusunda acayip başarılı ürün.

Şimdi söyle, bir güncelleme yapayım. Bilgisayarın fişini 20 dakika kadar çekili bıraktım, güç tuşuna basılı tuttum. 20 dakika sonra fişi taktım, çalışır hale geldi. O sırada tekrar sıcak suyu açıp kapattım, denemeler yaptım, tam güçte çalıştırdım, bir şey olmadı. Bunu yapay zekaya sordum, sistemde hatta biriken statik elektrikten dolayı ve o boşaldı dedi. Benim prizimde topraklama da yok, tahminen topraklama olmadığı için statik birikiyor dedi. Sizin bir analiziniz var mı? Sanırsam line interactive UPS almaktan başka çarem yok, online UPS dediklerine göre kafa bırakmıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…