Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lemrado

Uzman
Bazen oyunlarda çok fazla ısınma oluyor akvaryum kasa kullandığım için bu çok normal biliyorum, 83 dereceyi falan gördüğü zaman öndeki camı çıkarıyorum ve en az 10 derece düşüş oluyor. Bilgisayarı aktif kullanırken bu şekilde ön camı çıkarıp kullanmak tehlikeli mi? Bir probleme sebebiyet verir mi?

Çözüm
Tehlikeli olduğunu söyleyemem, minimal riskler var. Ayağınız içindeki parçalara değebilir, tozlanabilir vesaire. Ancak elbette bunu yapmak yerine ısınmanın kaynağını bulup çözmenizi öneririm. Isınma problemi sürekli hale geliyorsa termal macun yenileyip fan temizliği yapmanızı öneririm.
Tehlikeli olduğunu söyleyemem, minimal riskler var. Ayağınız içindeki parçalara değebilir, tozlanabilir vesaire. Ancak elbette bunu yapmak yerine ısınmanın kaynağını bulup çözmenizi öneririm. Isınma problemi sürekli hale geliyorsa termal macun yenileyip fan temizliği yapmanızı öneririm.

Çözüm
Sistem masanın üzerinde duruyor ve daha çok yeni bir sistem tüm parçalar sıfır olarak alındı. Termal macun yenilenebilir belki ama ben sıcaklığın kasadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, akvaryum kasa her yeri cam. Ön camı çıkardığım anda sıcaklıklar 83'lerden 66'lara kadar düşüyor. Bende sadece tozlanma hızlı ve çok olur diye düşündüm ama başka bir sıkıntı olabilir mi diye sormak istedim.

Tehlikeli degil sadece uzun sure bu sekilde kullanilirsa çok tozlanir ve daha sık bakim yapmaniz gerekir bakim yapmazsanizda performans kaybi olur daha da ileride parcalarin ömrünü kisaltabilir yani kisaca size bağlı eger islemci isiniyor ise sivi sogutma oneririrm 360mm modelleri yeterli olur dedidiginiz gibi cok isiniyor ise.

Sistem masanın üzerinde duruyor ve daha çok yeni bir sistem tüm parçalar sıfır olarak alındı. Termal macun yenilenebilir belki ama ben sıcaklığın kasadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, akvaryum kasa her yeri cam. Ön camı çıkardığım anda sıcaklıklar 83'lerden 66'lara kadar düşüyor. Bende sadece tozlanma hızlı ve çok olur diye düşündüm ama başka bir sıkıntı olabilir mi diye sormak istedim.
Yok hocam başka sıkıntı olmaz merak etmeyin.