Osman tuç

Çalışkan
Selam,

Bilgisayar kurulumu temiz yapıldı. Arka ve ön dahil tüm fanlar sorunsuz çalışmaktaydı. Şu vakit ön tarafta bulunan 2 fanlardan alttaki olan çalışmayı durdu. RGB ışığı yanıyor fakat dönmüyor, sorun için yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şu zamana kadar kasayı açıp "Fazla tozlanma var mı?" diye düşünüp baktım ve temizledim. Toz veya herhangi bir şey çarpmıyor, değmiyor. Eğer kablosu çıktı ise fan kablosunun nerede bulunduğunu ve nereye takılması gerektiğini görsel ile gösterebilirseniz sevinirim.

Kullandığım aktif kasa modelim: https://www.vatanbilgisayar.com/cougar-airface-rgb-mesh-fanli-700w-80plus-mid-tower-kasa.html

Nasıl anlayabilirim? Kablosunun nereye takıldığı konusunda yardımcı olabilirseniz kafadaki bazı şüpheleri silebiliriz. Kablosu çıkmıştır diyen çok oldu fakat kablosu nasıl ve nereye takılıyor bilmiyorum. Eğer bozulduysa garantiye veya uygun fan önerisi isteyeceğim.

Nasıl anlayabilirim? Kablosunun nereye takıldığı konusunda yardımcı olabilirseniz kafadaki bazı şüpheleri silebiliriz. Kablosu çıkmıştır diyen çok oldu fakat kablosu nasıl ve nereye takılıyor bilmiyorum. Eğer bozulduysa garantiye veya uygun fan önerisi isteyeceğim.
Anakartta SYS/CHA FAN girişine takılacak.

CHA FAN başlığı nedir? CHA FAN başlığı, genellikle SYS FAN başlığı olarak da adlandırılır ve sistem/kasa/kasa fanlarınızı çalıştırmak ve kontrol etmek için anakartınızda kullanılan bir konektördür.

Anakart marka model nedir?

PC çalışırken elle döndürmeye çalışın. Dönerse sorun yok. Dönmezse bir şey fanı engelliyor olabilir.

Son düzenleme:
Anakartta SYS/CHA FAN girişine takılacak.

CHA FAN başlığı nedir? CHA FAN başlığı, genellikle SYS FAN başlığı olarak da adlandırılır ve sistem/kasa/kasa fanlarınızı çalıştırmak ve kontrol etmek için anakartınızda kullanılan bir konektördür.

Anakart marka model nedir?

PC çalışırken elle döndürmeye çalışın. Dönerse sorun yok. Dönmezse bir şey fanı engelliyor olabilir.
Asus B650M-R, elle döndürmeyi denedim olmuyor.

SYS CHA FAN GİRİŞİNE TAKILACAK

prime-b650m-a-wifi-image-1-600x600-1.webp