jackarmis 64

Başarılı
İyi geceler, yarın bilgisayarımı satacağım. Bilgisayarda bana ait bir şey kalsın istemiyorum. Buradan bilgisayarı sıfırlasam format yerine geçer mi? Sağlıklı mıdır bunu yapmak? Daha önce hiç yapmadım.

ff.webp

Windows uzerinden sifirlamak tam olarak temiz kurulum yerini tutmaz. Satacagin zaman tum verileri kaldir ve surucuyu temizle secenegiyle sifirlarsan verilerini buyuk oranda siler, alan kisi kolay kolay ulasamaz. Ancak en sagliklisi her zaman USB bellek ile temiz kurulum yapmaktir. Sifirlama islemi bazen takilip kalabiliyor ya da arkada eski sistem artiklari birakabiliyor. Zamanin varsa Rufus ile bir USB bellek hazirlayip temiz format at, kafan rahat olsun.

Windows uzerinden sifirlamak tam olarak temiz kurulum yerini tutmaz. Satacagin zaman tum verileri kaldir ve surucuyu temizle secenegiyle sifirlarsan verilerini buyuk oranda siler, alan kisi kolay kolay ulasamaz. Ancak en sagliklisi her zaman USB bellek ile temiz kurulum yapmaktir. Sifirlama islemi bazen takilip kalabiliyor ya da arkada eski sistem artiklari birakabiliyor. Zamanin varsa Rufus ile bir USB bellek hazirlayip temiz format at, kafan rahat olsun.
Gayet güzel açıklamışsınız, bilgisayarının yavaşlığından şikayet eden bir arkadaşıma format at dememin üstüne "her yıl atıyorum demişti", nasıl atıyorsun göster bakalım dediğimde ayarlara girdiğinde patlamıştım. USB ile kurulumdan sonra bilgisayarı kendine gelmişti, neredeyse hiç bir işe yaramıyor bu işlem, sadece dosyaları ve ayarları siliyor sanırım.

Bu şekilde sıfırladığınızda geri getirilebilir. SSD yazılımı veya BIOS içindeki Secure Erase özelliği ile geri getirilemeyecek şekilde silebilirsiniz.

İyi geceler, yarın bilgisayarımı satacağım. Bilgisayarda bana ait bir şey kalsın istemiyorum. Buradan bilgisayarı sıfırlasam format yerine geçer mi? Sağlıklı mıdır bunu yapmak? Daha önce hiç yapmadım.

Eki Görüntüle 269937
Rufus ile uğraşmak istemiyorsan, USB ye buradan Windows 11 i direkt kurabilirsin.
Windows u kurarken dil ekranında Shift+f10 ile CMD ye sırasıyla şu komutları giriyorsun.
1-diskpart
2-list disk
3-select disk 0 (list disk ten sonra silmek istediğin diskin numarası neyse onu yaz)
4-clean all
daha sonra exit yapıp çıkabilirsin.
SSD yi tertemiz siler.

Gayet güzel açıklamışsınız, bilgisayarının yavaşlığından şikayet eden bir arkadaşıma format at dememin üstüne "her yıl atıyorum demişti", nasıl atıyorsun göster bakalım dediğimde ayarlara girdiğinde patlamıştım. USB ile kurulumdan sonra bilgisayarı kendine gelmişti, neredeyse hiç bir işe yaramıyor bu işlem, sadece dosyaları ve ayarları siliyor sanırım.
İnternette sürüyle videosu var, eminim çok kolaydır fakat hiç format atmadım, atmayı bilmiyorum. Kesin bir şeyi yanlış yaparım diye düşünüyorum. Kaş yapayım derken göz çıkartırım muhtemelen. Satmadan önce içimin rahat olması için format harici ne yapabilirim? Konuda bahsettiğim şeyin biraz olsun işe yarayacağını düşünmüştüm.

@jackarmis, atomu parcalamiyorsunuz. Rufus uzerinde secmeniz gereken belli seyler var sadece, hatta cogu zaman kutucugu bile degistirmeyip "yazmayi baslat" diyorsunuz. Kurarken de diskleri silip kuracaginiz diski secip ileri diyorsunuz. Gozunuzde buyutuyorsunuz.
Ne kadar sürer tahmini bilgin var mı, yorumun cesaret verdi deneyeceğim yarın. Sadece Flash Bellek mi lazım?