Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wgaijin

Başarılı
Son 1-2 gündür başıma gelen bir olay: Bilgisayarımı kendi elimle uyku moduna alıp çıkarınca bir problem yok. Ancak, bilgisayar kendiliğinden uyku moduna geçip ben klavyeye dokunarak uyandırdığımda, sistem kendini yeniden başlatıyor. PSU’dan (Corsair CX750F) şüphelendim, fakat yük altında herhangi bir sorun görünmüyor.

Yabancı kaynaklarda yaptığım araştırmalarda, bu tip durumlarda genellikle Kernel-Power 41 (63) hatası sıkça belirtiliyor ve genellikle PSU’yu işaret ediyorlar. Ancak PSU kaynaklı bir sorun olsaydı, bu durum yeni ortaya çıkmaz, zamanla artarak kendini gösterirdi diye düşünüyorum. Bu yüzden sorunun yazılımsal bir şey olabileceğini düşünüyorum.

Konu hakkında tecrübeli arkadaşların yardım ve önerilerini bekliyorum.
minidump: Yeni WinRAR arşivi

Son düzenleme:
Çözüm
Çektim hocam, şu an yüksek performansta. OCCT ile test yaptım, PSU yükte kapanmıyor.

Windows'tan dolayı dostum, bu problem bende de var; bir ara kendi kendine uyku moduna geçmişti, bilgisayarı acamadım 10 dk, komple gücü çektikten sonra kendine gelmişti. Dizüstü PC'lerde bunu hiç yaşamıyorum ama kasa tipi bilgisayarlarda hep yaşadığım bir olay.

Update:
Son bir çözümüm var:

1736767559254.webp

@wgaijin bunu dener misin? Sayı yazan yerlere yön tuşları ile "hiçbir zaman" yap.
Kendim de denedim, bilgisayar direkt ekran veriyor, kapanma ya da resetleme olmadı, işe yaradı gibi.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam format attığımda anakartın sitesinde tüm chipset driverlarını da güncellemiştim, tekrar etmekte fayda var derseniz indireyim.

Tabii ki bu program şahsen hep bulunmalı Intel sistem kullanıyorsan. Intel hep yeni driver guncellemesi yayınlar, bu program sayesinde otomatik yapabileceksin:

1736768620705.webp

Hocam Arc ekran kartı kullanmadığım için Arc ekran kartı güncellemesi gelmiş fakat sistemde Arc ekran kartı kullanmıyorum, bu yüzden yükleme diyor.

Merhaba, o işlemci APU diye biliyorum, yani işlemcinin içinde ekran kartı chipi de var, orada ne güncelleme veriyor ise hepsini yaptırt. Tek bir driver ile tüm sorun çözülebilir ve zaten ekran kartı gücüyle alakalı bir sorun da olabilir cünkü onlarda da güç seçenekleri var bu şekilde:

1736769015670.webp

Dostum bunlarında hiç biri olmaz ise:

Bu drıver ile çözen birçok kişi olmuş, bunu kurup denersin.

Merhaba o işlemci APU diye biliyorum yani işlemcinin içinde ekran kartı chipide var orada ne güncelleme veriyor ise hepsini yaptırt. Tek bir driver ile tüm sorun çözülebilir ve zaten ekran kartı gücüyle alakalı bir sorunda olabilir çünkü onlardada güç seçenekleri var bu şekilde:
Eki Görüntüle 114715

Dostum bunlarında hiçbiri olmaz ise:
Bu drıver ile çözen birçok kişi olmuş bunu kurup denersin.

Hocam bu her BIOS güncellemesi ile gelen ME bunu biliyorum ama bunu yüklemeyi tercih etmedim, örneğin son BIOS'umdaki gibi:

1736769496416.webp