MRT2351

Üyecik
Merhaba arkadaşlar. 1 ay önce yeni bir sistem topladım sonra kendime sorular sordum. Bu güne kadar hep oyun oynadın bundan sonra da böyle mi yapacaksın gibilerinden ve bilgisayarı satmaya oyunları tamamen bırakmaya karar verdim. Eski bilgisayarım yine duracak, illaki ihtiyaç olur. Oyun bilgisayarı adı altında sahibinden'e ilan verdim. Ürün bana her şeyi ile 70.000 liraya geldi. Ölücüsüne pazarlıkla minimum 60.000 TL'ye bırakmayı düşünüyorum. Yalnız ilanım 1 ayda sadece 40 görüntüleme almış, satış yapabilmem için kapıda ödemeyi alacak kargo firması vesaire bulabilir miyim? Böyle servisler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Paramgüvende vb. sistemleri kullanabilirsiniz lakin bu sistemler satıcıyı koruyan sistemler değil dolayısıyla tavsiye etmem. Ayrıca ilanınıza az ilgi gelmesinin sebebi sıfırı 70.000 olan bir kasanın 2. eline kimse 60.000 vermez. Elinde ₺60.000 olan ve 2. el alacak kadar bilgisayar işleri ile ilgili olan kişi gider o parayı faize atar sonra da kredi kartıyla 6 ay taksit ile sıfır sistem toplar. En az %20 fiyat kırmanız lazım devamında da pazarlık yapmayı göze almanız lazım ki alıcısı çıksın.

Hatta örnek vermem gerekirse sizin sisteminize ₺60.000 verecek adam o parayı %40 gibi bulunması çok kolay bir oran ile faize atıp her ay sadece ₺10.000 çekip taksitlerini ödese 6. ay sonunda hesabında ₺7.800 civarı parası kalmış ve sıfır sistem almış oluyor. Yani 2. ele yönelecek birisi için sizin sisteminizin hiçbir avantajı yok, resmen sıfır fiyatına satıyorsunuz.

Evet param güvende ile işlemci satmıştım kutusunu açıp geri göndermişlerdi siteye baktım kabul etmiyorum falan gibi bir seçen ek yok, ya kabul edeceksin ya kabul edeceksin adam kasanın için boşaltıp geri gönderse kanıtın yok.

Paramgüvende vb. sistemleri kullanabilirsiniz lakin bu sistemler satıcıyı koruyan sistemler değil dolayısıyla tavsiye etmem. Ayrıca ilanınıza az ilgi gelmesinin sebebi sıfırı 70.000 olan bir kasanın 2. eline kimse 60.000 vermez. Elinde ₺60.000 olan ve 2. el alacak kadar bilgisayar işleri ile ilgili olan kişi gider o parayı faize atar sonra da kredi kartıyla 6 ay taksit ile sıfır sistem toplar. En az %20 fiyat kırmanız lazım devamında da pazarlık yapmayı göze almanız lazım ki alıcısı çıksın.

Hatta örnek vermem gerekirse sizin sisteminize ₺60.000 verecek adam o parayı %40 gibi bulunması çok kolay bir oran ile faize atıp her ay sadece ₺10.000 çekip taksitlerini ödese 6. ay sonunda hesabında ₺7.800 civarı parası kalmış ve sıfır sistem almış oluyor. Yani 2. ele yönelecek birisi için sizin sisteminizin hiçbir avantajı yok, resmen sıfır fiyatına satıyorsunuz.
Faiz getirisini vesaire bilmiyorum ama 10k'ya yaklaşık 2 hafta çalışılıyor 20k'ya yaklaşık 1 ay çalışılıyor insanlar zamanlarını kurtarmış oluyorlar. Vakit nakittir.

Faiz getirisini vesaire bilmiyorum ama 10k'ya yaklaşık 2 hafta çalışılıyor 20k'ya yaklaşık 1 ay çalışılıyor insanlar zamanlarını kurtarmış oluyorlar. Vakit nakittir.

Anlıyorum. Örneğimi okursanız gayet anlaşılır açıklamıştım aslında. Neyse sistem sizin karar sizin tabii.

Anlıyorum. Örneğimi okursanız gayet anlaşılır açıklamıştım aslında. Neyse sistem sizin karar sizin tabii.
Tekrar okuyacağım ama dedikleriniz ekonomiden anlayan birisinin yapacağı şeyleri içeriyor sıradan halk kaç para veriyorum kaç fps alıyorum diye bakacaktır, bende öyle yaptım. Teşekkrüler...

En az %20 fiyat kırmanız lazım devamında da pazarlık yapmayı göze almanız lazım ki alıcısı çıksın.
Aslında en büyük sebeb küçük şehirde oluşum yüksek bir alıcı kitlesine hitap etmiyorum ama fiyatta da bir düzenleme ile %20 indirim: 14.000, biraz da bekleyerek 55.000'e satabilirim sanırım.

Son düzenleme:
Letgo yeni güncellemesi ile kargoyla gönderim olan cüzdanım güvende sistemini getirdi. Şu anlık kullananlar memnun, komisyon oranları da ortalama düzeyde. En azından şunu söyleyebilirim, sahibinden Param Güvende gibi dolandırılma riski çok yok.

Sıfırı 70 bin olan bir şeye ben neden 60 bin vereyim ki? Üstelik nakit. Diğerinde en azından karta taksit falan yaparım. İster kabul et ister etme istersen ölücü de ama o bilgisayarın satılacağı rakam 40 pazarlıkla 35 falan. Piyasada çok çok ciddi nakit sıkıntısı var. PC özelliklerini bilmiyorum, tamamen sıfır fiyatı üzerinden sana olanı söyledim. Bir de ikinci el PC çok tercih edilmiyor genelde zaten piyasası da yavaş.