Bilgisayar açıldıktan birkaç saat sonra yüksek GPU kullanan bir uygulama, mesela Fortnite, LoL vb. gibi oyunlar açıkken arkada herhangi bir şey açınca aniden donuyor, mouse imleci falan her şey donuyor ama oyun açıksa ekranda devam ediyor. Mouse ile basabiliyorum ama ekrandaki sistem görüntüleri donuyor. Sebebi ne olabilir?

1764539919471.webp

1764540028979.webp

Sistem;

• Ekran kartı: Palit NVIDIA 5070 Ti
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • RAM: Kingston 16x2 Beast DDR5
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi

Başka bir forumda da açmıştım orada BIOS sürümümü sordular, bende 7 ay önce aldım ve hiç güncellemedim. Fabrika çıkışı BIOS bulunuyormuş hocam onu güncelleyeceğim bugün. Fabrika çıkışı sürümde 2024 Nisan sürümü.

PSU: MSI MAG A750GL
SSD: Samsung 980 Pro

Ayrica Windows'u da guncelle.

Hocam biraz geç oldu ama, ancak deneyebildim. BIOS güncelledim yine aynısını yapıyor. Bir de şöyle bir şey var, bilgisayarı açıyorum bir saat sonra civarı ramler ışık kapatıyor bazen bi tanesi kapatıyor bilginiz var mıdır?

Hocam biraz geç oldu ama, ancak deneyebildim. BIOS güncelledim yine aynısını yapıyor. Bir de şöyle bir şey var, bilgisayarı açıyorum bir saat sonra civarı ramler ışık kapatıyor bazen bi tanesi kapatıyor bilginiz var mıdır?
RAM'leri cikar tek tek dene. Senin buyuk ihtimal anakart sorunlu gibi gozukuyor.%90

Memtest86 yaptım ramlerde bir sıkıntı görmedi açıkçası başka ne sıkıntı olabilir bilmiyorum. Anakartta ne gibi bir arıza olabilir?
Genel olarak bozuk gibi gozukuyor ayrica bu sorunu PSU, SSD ve nadirende olsa islemci yapabilir. Bunlari tek tek deneyeceksin ama bana gore buyuk ihtimal anakartta bir tutarsiz durum var gibi. BIOS güncel mi?

Genel olarak bozuk gibi gozukuyor ayrica bu sorunu PSU, SSD ve nadirende olsa islemci yapabilir. Bunlari tek tek deneyeceksin ama bana gore buyuk ihtimal anakartta bir tutarsiz durum var gibi. BIOS güncel mi?
Evet BIOS güncel, memtest86 sorun çıkarmadı, ekran kartı sürümü güncel, işlemci güncel, anakartta oluşan bir durum varsa nasıl kontrol edebilirim?