Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TechMad

Uzman
Makaleler
1
İki gündür bu sorun baş göstermeye başladı. Üşenmedim, sisteme sil baştan format attım. Windows kaynaklı mı diye düşündüm ama çift SSD var. Birinde Windows, diğerinde Linux yüklü. İkisinde de fareyi hareket ettirirken donma yaşıyorum. Farenin pilini değiştirdim, yine fayda etmedi. Sorun ne olabilir? BIOS'u sıfırladım, yine donmalar devam ediyor.

@Ayhan Dönmez @ggbye @LH44

Çözüm
Aynı sorun vardı, özellikle diğer Bluetooth cihazlarına yakınken olduğunu fark ettim. Çözümü ise farenin dongle'ını şu tarz parazit engelleyicisi olan 1 metreden kısa bir kabloya takarak, kabloyu da USB 2.0 (3.0 değil) portuna takarak çözdüm. Kablonun ucu fareye yakın bir yerde duruyor ve farenin (varsa) sürücüsü güncelse, sorun yazılımsal veya faredeki bir arızada değilse çözülüyor.

pl-5021-3.png.webp
Aynı sorun vardı, özellikle diğer Bluetooth cihazlarına yakınken olduğunu fark ettim. Çözümü ise farenin dongle'ını şu tarz parazit engelleyicisi olan 1 metreden kısa bir kabloya takarak, kabloyu da USB 2.0 (3.0 değil) portuna takarak çözdüm. Kablonun ucu fareye yakın bir yerde duruyor ve farenin (varsa) sürücüsü güncelse, sorun yazılımsal veya faredeki bir arızada değilse çözülüyor.

pl-5021-3.png.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Donanım kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Bize RAM SSD anakart işlemci ve başka bir şey varsa bunları yazmalısın.
  • İşlemci R7 9700X
  • SSD KC3000 ve SN5000
  • Anakart Gigabyte B650M Force
  • XPG Lancer Black 16x2 DDR5 CL30 6000 MT/s

Eki Görüntüle 237808
Dediğiniz gibiymiş. Normalde kablosuz klavye fare seti kullanıyorum ve USB 2.0 portuna bağlıydı. USB 3.2 portuna takınca takılma gitti. Umarım tekrar yaşamam. Teşekkürler.

Bu arada tekrar yapmaya başladı. Sorun devam ediyor. Firefox kaynaklı olabilir mi? 149 sürümüne geçildi. İnşallah bellekleri yakmamışızdır.
Kendi sorunum nezdinde değerlendiriyorum Elinizde kablolu fare varsa onu deneyin Veya kablosuz farenizin kablolu modu varsa ona kablo takarak da olur Kablolu bağlantıda da sorun varsa problem fare ile pc nin iletişimde değil sistemin farklı bir bileşeninde olabilir Belki de komple sistem takılıyordur. 3.2 ye bağladım demişsin ama klavye farede kararlılık için 2.0 önerilir Kablo önerim antiparazit ve sinyal güçlendirme için hala geçerli Tabi kablosuz olmasının ne anlamı kaldı o zaman dersen senin bileceğin iş