Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Yerelde yapay zeka çalıştırmak istiyorum ama bilgisayarım hangilerini çalıştırabilir bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

Çözüm
Bunun için llmfit kullanabilirsin. Açık kaynaklı araç, saatlerce yanlış model indirmene gerek kalmadan hangi LLM'lerin bilgisayarında (CPU, GPU, RAM) sorunsuz çalışacağını tek komutla söylüyor.

1776672408226.webp
Ollama isimli bir yardımcı araç var. Onu indirip model seçerek bilgisayarınızda yapay zekâ çalıştırabilirsiniz. Program size arayüz ile beraber birçok model sunuyor.

Modeller genelde kuvvetli işlemci ve ekran kartı istiyor.

Çözüm
Bunun için llmfit kullanabilirsin. Açık kaynaklı araç, saatlerce yanlış model indirmene gerek kalmadan hangi LLM'lerin bilgisayarında (CPU, GPU, RAM) sorunsuz çalışacağını tek komutla söylüyor.

Eki Görüntüle 242214
Vay bu çok iyiymiş.

Bize en uygun olanı neye göre belirleyebiliriz? Fit yazan kısım donanıma uygun olan kısım sanırım, bize uygun mu değil mi onu söylüyor, MEM ve disk kullanımını da anladım. Quant ve Score kısmı da sanırım yapay zekaya ait puanlama değil mi ?

1776672670222.webp