Jahrein Fan

Üstün
Makaleler
4
Arkadaşlar bilgisayarımda DxDiag yaptım ve gözüme bir şey çarptı işletim sistemi kısmında yok yazıyor. Artık bilgisayarım işletim sistemi olmadan çalışıyor. Yes.
Bu da kanıtı:

Ekran Alıntısı.webp

Bilgisayarın Windows Vista çalıştırıyor. Extended Kernel yüzünden olsa gerek programlara kendini Windows 7 gösteriyor. DxDiag ise buga girmiş o direkt olarak YOK diyor. Kullandığın Chromium fork tarayıcısı da muhtemelen uyumluluk açısından kendini Windows 10 gösterecek. :D

Şöyle bir dosya var mı? C:\WINDOWS\osver.ini

Bilgisayarın Windows Vista çalıştırıyor. Extended kernel yüzünden olsa gerek programlara kendini Windows 7 gösteriyor. DxDiag ise buga girmiş o direkt olarak yok diyor. Kullandığın Chromium fork tarayıcısı da muhtemelen uyumluluk açısından kendini Windows 10 gösterecek. :D

Şöyle bir dosya var mı? C:\WINDOWS\osver.ini

Yok hocam bulamadım.

Hayır hocam Windows 7 bu normalde. Windows 10 LTSC kullanıyordum. Windows Vista'ya özlem duydum ama driver desteği olmadığından dolayı Windows 7 kurup üstüne Vista teması yükledim. Hatta bu bilgisayar özellikler yaptığımda logo yok.

Eki Görüntüle 163203
Muhtemelen bu moddan kaynaklı DxDiag bug'ı yaşıyor olabilir. Daha önce de çok kurcalanmış bir bilgisayarda 'İşlemci: YOK' yazdığını görmüştüm.

Muhtemelen bu mod kaynaklı DxDiag bug yaşıyor olabilir. Daha önce de çok kurcalanmış bir bilgisayarda "işlemci: Yok" yazdığını görmüştüm.

Hocam, direkt Windows edisyonu gözükmüyor nedense ama olsun, en azından Vista'nın neredeyse birebir aynısı. Ah ah, keşke driver olsa da SSD'ye Vista kurup o temayı, o hızı sonuna kadar yaşasam. Neyse, yapacak bir şey yok; en azından Windows 7 sorunsuz.

Hocam, direkt Windows edisyonu gözükmüyor nedense ama olsun, en azından Vista'nın neredeyse birebir aynısı. Ah ah, keşke driver olsa da SSD'ye Vista kurup o temayı, o hızı sonuna kadar yaşasam. Neyse, yapacak bir şey yok; en azından Windows 7 sorunsuz.
Kayıt defteri (regedit) ile buradaki kayıtların nasıl göründüğüne bakabilir misin?
Yol: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion