BlackDiamond

Üyecik
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarım siyah ekran verip kapandı, açtığımda ise logodan sonra siyah ekranda kalıyor. Format atmaya çalıştığımdaysa SSD'yi görmüyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'a gir. SSD var mı kontrol et. SSD gözüküyorsa boot sıralamasını kontrol et. Gözükmüyorsa SSD yerinden çıkart farklı bir yuvaya takmayı dene. Yine gözükmüyorsa çalışan bir işletim sistemi olan farklı bir bilgisayara takıp orada görüntülemeyi dene. Görünüyorsa formatlama, kurtarma gibi işlemleri yapabilirsin. Olasılıklar çok fazla. Yeni Windows güncellemelerinden birisi SSD diskleri patlatıyor haberi vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınmıştır.

denetim merkezini kontrol et

denetim merkezi

Bilgisayar açılmıyor denetim merkezinden nasıl kontrol edeceğim?

BIOS'a gir. SSD var mı kontrol et. SSD gözüküyorsa boot sıralamasını kontrol et. Gözükmüyorsa SSD yerinden çıkart farklı bir yuvaya takmayı dene. Yine gözükmüyorsa çalışan bir işletim sistemi olan farklı bir bilgisayara takıp orada görüntülemeyi dene. Görünüyorsa formatlama, kurtarma gibi işlemleri yapabilirsin. Olasılıklar çok fazla. Yeni Windows güncellemelerinden birisi SSD diskleri patlatıyor haberi vardı.
Bios’ta ssd gözüküyor. Anakartımda başka bir m2 ssd slotu yok maalesef. Format ekranındaysa görseldeki gibi çıkıyor.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 42
  • image.webp
    image.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
SSD diskin windows yükleme esnasında gözükmüyor. Yükleme USB diski gözüküyor. İçerisinde önemli bilgilerin yoksa komut isteminden "diskpart" ile yeniden bölümleme işlemi işine yarayabilir. İçinde önemli dosyaların varsa başka bir çalışan sisteme takıp kurtarma yapmalısın.
Kurtarılacak çok önemli dosyalar yoksa
Komut isteminde, windows yükleme USb içerisinden girebilirsin.
diskpart
diskpart içinde
select disk 1
clean
create partition primary

Bu komutları çalıştırdığında görünür hale gelir ve içeriği temizler. Görünmezse iş büyür.

Ek yapayım: elimin altında her zaman WinToUsb bir SSD bulunur. İçinde kullandığım windows' un bir kopyası her zaman vardır. USB üzerinden takınca normal bir windows gibi çalışır. Bu büyük kolaylık sağlıyor bana. Yukardaki işlemleri ve daha fazlasını yapabilmemi sağlıyor. SSD kullanmamın sebebi hız ve kapasite. Normal bir USB dahi kullanılabiliyor. 128GB bir USB içerisine Windows 11 atılabiliyor. Gelecekte bu gibi durumlarla karşılaşırsan işine yarayabilir.

Son düzenleme: