Geçmiş olsun ama bu durum basit bir kablo yanması değil. Bilgisayarın oyun yükündeyken şebekeden çektiği yüksek akım, fiş ile priz arasındaki gevşek temas nedeniyle binlerce derece sıcaklığa ulaştı. O duyduğun cızırtı sesi, elektriğin havadan atlama sesiydi. Eğer o an odada olmasaydın, şu an bir ev yangınıyla uğraşıyor olabilirdin.

Geçmiş olsun ama bu durum basit bir kablo yanması değil. Bilgisayarın oyun yükündeyken şebekeden çektiği yüksek akım, fiş ile priz arasındaki gevşek temas nedeniyle binlerce derece sıcaklığa ulaştı. O duyduğun cızırtı sesi, elektriğin havadan atlama sesiydi. Eğer o an odada olmasaydın, şu an bir ev yangınıyla uğraşıyor olabilirdin.
Çok haklısınız, elektrik işi gevşekliği hiç sevmiyor prizlerin yeterince sıkı olduğundan emin olmadan kullanmamak lazım. Özellikle eski olanlar kontrol edilmeli.

Bilgisayardan oyun oynuyordum, bir yanık kokusu geldi. Fişten de cızırtı sesleri geliyor. Hemen fişi çektim ama fiş yandı ve eridi. Neden böyle bir şey oldu acaba? Bileniniz var mı?
PSU kalitesizliğiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen PSU ile priz arasındaki kablo çok kalitesizdir. Ark atmış ve yanmış.

PSU arızsası olabilir düşük voltaj olabilir ya da kalitesiz PSU'dan olabilir.
Düşük voltajla Ark'ın alakasını anlamadım.

Son düzenleme:
Trilyonlarca derece kablodan evinizi korumuş olmanız çok büyük şans. Yalıtkanın erimekle kalıp 1100 derecede eriyen bakırın sadece kömürleşmiş olması ise mucize.

Fiş düzgün oturmamıştır, direnç. Fiş/priz paslanmıştır, direnç. Çok direnç, çok ısı. Priz içi demirse tam kebaplık.

Kablonun tamamı mı yoksa uç kısmı mı sıcaktı? Fiş ucu mu yoksa PSU ucu mu eridi?

Geçmiş olsun. Priz çoklayıcının bağlantı yapılan deliklerinden birinde yanık oluşmuş mu, kontrol ettiniz mi?
O kadar duman çıktı priz çoklayıcı çöp oldu zaten yandı.

Trilyonlarca derece kablodan evinizi korumuş olmanız çok büyük şans. Yalıtkanın erimekle kalıp 1100 derecede eriyen bakırın sadece kömürleşmiş olması ise mucize.

Fiş düzgün oturmamıştır, direnç. Fiş/priz paslanmıştır, direnç. Çok direnç, çok ısı. Priz içi demirse tam kebaplık.

Kablonun tamamı mı yoksa uç kısmı mı sıcaktı? Fiş ucu mu yoksa PSU ucu mu eridi?
Fişin ucu eridi, kendisi ise yandı.

Kablonun tamamı değil de sadece ucu ısındıysa dirençtendir.
Kısa devre etkisi olacak bir şey olsa kablonun tamamı ısınırdı. Üzerinde 16A/250V yazsın diyoruz ama bazısı gidip 0,5mm kablo koyup yazıyor. Yine PSU'daki bir parçanın ölmesi ve düzgün koruma devresi olmaması sonucu da kısa devre etkisi görülebilir.