Bütçe
5000

348375

Becerikli
Pek kablolama denmez ama anakartın kablolarını kabloladım. RGB kontrolcüsünün pinlerine biraz zarar verdiğim için elleyemedim.

Ayrıca kasa akvaryum olduğu için aşırı dar alana sahip kelepçeleyeceğim alan yoktu fakat kabloları birbirinden ayırdım.

Sorularım şunlar
  • 600W ekran kartı kablosunu ve 4 yuvalı PSU üzerinden işime yaramayacak olan kabloları kelepçe ile hafif kıvırdım, sorun olur mu?
  • Kontrolcü kablolarını dağınık tuttum mecburen fakat ağız kısımlarını kelepçe ile topladım. Birbirine değmesi sorun olur mu? (dişi kablo dişiye gibi)
  • Anakarta kabloların değmesi sorun çıkarır mı?
Ön kısımda neredeyse hiç kablo yok. Sadece arka kısım bu şekilde oldu. Kablo kalabalığını önlemek için pek yapabileceğim bir şey yok, alan az.

IMG_5738.webp

IMG_5736.webp

IMG_5739.webp

IMG_5737.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
1. İse yaramayan kablolari cok fazla kivirmadigin surece sorun yok, katlama gibi olmasin.

2. Evet, disi pinler erkek pinlere veya erkek ile erkek pinlerin birbirine degmesi kisa devre yapabilir. Degmemesi lazim.

3. Bu belirsiz. Lehimlere degmedigi surece sikinti olmaz diye dusunuyorum.

Pek kablolama denmez ama anakartın kablolarını kabloladım. RGB kontrolcüsünün pinlerine biraz zarar verdiğim için elleyemedim.

Ayrıca kasa akvaryum olduğu için aşırı dar alana sahip kelepçeleyeceğim alan yoktu fakat kabloları birbirinden ayırdım.

Sorularım şunlar
  • 600W ekran kartı kablosunu ve 4 yuvalı PSU üzerinden işime yaramayacak olan kabloları kelepçe ile hafif kıvırdım, sorun olur mu?
  • Kontrolcü kablolarını dağınık tuttum mecburen fakat ağız kısımlarını kelepçe ile topladım. Birbirine değmesi sorun olur mu? (dişi kablo dişiye gibi)
  • Anakarta kabloların değmesi sorun çıkarır mı?
Ön kısımda neredeyse hiç kablo yok. Sadece arka kısım bu şekilde oldu. Kablo kalabalığını önlemek için pek yapabileceğim bir şey yok, alan az.

20260103_214300.webp
Bu tarz bir kablolama yapabilirsiniz. Gelişi güzel yaptım ben de.

Kabloları tabiri caizse katlamayın, yeterli.

Pinler ne olur ne olmaz değmesin.

Anakarta kablonun "plastik" kısmının değmesi bir sorun çıkartması pek muhtemel değil.

Bu tarz bir kablolama yapabilirsiniz. Gelişigüzel yaptım ben de.

Kabloları tabiri caizse katlamayın, yeterli.

Pinler ne olur ne olmaz değmesin.

Anakarta kablonun "plastik" kısmının değmesi bir sorun çıkartması pek muhtemel değil.

Bu kadar alan yok ki kasada ayrıca sizin kontrolcünün kablosu az gibi benim kabloların agzında ekstra erkek pin var ek yapablmek adına çok karman çorman pin ağızları görseldeki gibi ne yapayım ayırayım mı onları.

@Vâveylâ ağızları nasıl kapatabilirim?

Bu kadar alan yok ki kasada ayrıca sizin kontrolcünün kablosu az gibi benim kabloların agzında ekstra erkek pin var ek yapablmek adına çok karman çorman pin ağızları görseldeki gibi ne yapayım ayırayım mı onları.

@Vâveylâ ağızları nasıl kapatabilirim?
Elektrik bandını sadece etrafını kapatacak şekil de bantlayın.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 31