theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selam,

Çok uzatmayacağım. Bu ayın başlarında RTX 3080 ve 750 watt bir PSU aldım. Bunu almadan önce 600 watt ve GTX 1060 ekran kartım vardı. Eski sistemim varken 560 - 600 TL civarı elektrik faturası geliyordu. Bu ayın faturası ise 745 TL geldi. Bu normal mi? Merak ettiğim şey bu kadar. Elektrik faturasına yansıyan şey sistemin gücü mü yoksa elektriğe zam mı geldi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam etkileyeceğini ben de biliyorum fakat ne kadar bir etkiden bahsediyoruz onu bilmiyorum.
Hocam, şöyle hesaplayalım. Sadece ekran kartı üzerinden gideceğim. 8 saat kullandığınızı varsayalım. 320Wx8 eşittir 2.5kWh yapar. 1kWh fiyatı 2.59 TL. Her gün kullansanız aylık 75kWh-76kWh gelir. Ekran kartı tek başına aylık 160 TL fatura getirtti.

Hocam, şöyle hesaplayalım. Sadece ekran kartı üzerinden gideceğim. 8 saat kullandığınızı varsayalım. 320Wx8 eşittir 2.5kWh yapar. 1kWh fiyatı 2.59 TL. Her gün kullansanız aylık 75kWh-76kWh gelir. Ekran kartı tek başına aylık 160 TL fatura getirtti.
Hocam 8 Saat kullanıyor olabilirim ona bir şey diyemem fakat 8 saat boyunca da full güçte çalışmıyor üstelik undervolt yaptım 260 watt tüketiyor oda sürekli değil 150 200 arasında gidip geliyor. Bu kartı yeni aldım fakat bu gidişle değiştireceğim. Aynı güçte başka bir kart önerebilir misiniz Nvidia tarafında? AMD hep daha fazla güç tüketiyor diye biliyorum.