Hocam 8 saat kullanıyor olabilirim ona bir şey diyemem fakat 8 saat boyunca da Full güçte çalışmıyor üstelik undervolt yaptım 260 watt tüketiyor oda sürekli değil 150 200 arasında gidip geliyor. Bu kartı yeni aldım fakat bu gidişle değiştireceğim. Aynı güçte başka bir kart önerebilir misiniz NVIDIA tarafında? AMD hep daha fazla güç tüketiyor diye biliyorum.
10K-12K aldığınıza varsayıyorum, rakibi olan RX 6900 XT var hocam. O da RTX 3080 aratmıyor elektrik konusunda.

10K-12K aldığınıza varsayıyorum, rakibi olan RX 6900 XT var hocam. O da RTX 3080 aratmıyor elektrik konusunda.
Evet hocam. 14K paraya aldım bu arada 3080'i. Ek olarak AMD Tercih edemem daha fazla güç tüketecekler. Sanırım 3080'e katlanmam lazım gülü seven dikenine katlanır.

Parçaların harcadığı elektrikte gerçekten hiçbir şey yok boşu boşuna abartılan bir konu bu yıllardan beri. Kasayı doğrudan akıllı prize bağlayıp anlık ölçümler yapıp aylık ve yıllık tablolara ayırabiliyorum. Bu kadar kafaya takıyorsan Tapo P115 alıp kullanmanı öneririm.

Parçaların harcadığı elektrikte gerçekten hiçbir şey yok boşu boşuna abartılan bir konu bu yıllardan beri. Kasayı doğrudan akıllı prize bağlayıp anlık ölçümler yapıp aylık ve yıllık tablolara ayırabiliyorum. Bu kadar kafaya takıyorsan Tapo P115 alıp kullanmanı öneririm.
Hocam o prizin alternatifi yok mu bu birazcık fazla pahalıymış enerji izlemek için. Ek olarak bildiğim kadarıyla elektriğe zam falan da gelmedi aklıma sistemden başka hiç bir şey gelmiyor. Tüketime baktım normal de 3 ila 2.8 KWH tüketiyormuşuz bu ay 3.8 tüketmişiz.

Hocam o prizin alternatifi yok mu bu birazcık fazla pahalıymış enerji izlemek için. Ek olarak bildiğim kadarıyla elektriğe zam falan da gelmedi aklıma sistemden başka hiç bir şey gelmiyor. Tüketime baktım normal de 3 ila 2.8 KWH tüketiyormuşuz bu ay 3.8 tüketmişiz.
Aşırı oyun oynamıyorsan bilgisayar o kadar uçurmaz. Boştayken veya internette takılırken bile sistem aşağı yukarı 100 ila 120w civarı elektrik harcar. Komple boşta duruyorsa 70-80'e kadar düşebilir. Oyun oynarken en fazla 350 gördüm 5070 Ti tabanlı sistemde. Ucuz alternatifler vardır ben Tapo'yu kullanıyorum.

Aşırı oyun oynamıyorsan bilgisayar o kadar uçurmaz. Ucuz alternatifler vardır ben Tapo'yu kullanıyorum.
Oyun oynuyorum hocam fakat aşırı değil. Günde max 4 5 saat falan. Ama bilgisayar her gün açık kalıyor orası ayrı ekran kartı ile bir iş yapmıyorum ama. Oyun oynasam bile full güçte çalışmıyor kart istesem de. Teşekkür ederim. Prizin üstünde ne tür bir enerji tüketimi yazıyor bu arada KWH tarzında mı?

WhatsApp Görsel 2025-11-27 saat 18.46.09_2d5ad025.webp WhatsApp Görsel 2025-11-27 saat 18.46.10_32daf6af.webp WhatsApp Görsel 2025-11-27 saat 18.46.10_4142e0d4.webp