Benden kaynaklanmayan bir sorun olduğunu belirtiyim. Windows 8.1 yüklü laptop sürekli baş ağrıttı. Her güncelleme, sistemi bozuyordu, ancak bir yandan da iyi oldu, çünkü sistem sorunlarıyla uğraşa uğraşa Windowscu oldum.

Ben 9 yaşındayken aşağıdaki gibi havalı (!) fare için bozmuştum.
Eki Görüntüle 28624
İşte kurmuştum falan gayet güzel çalışıyordu. Tamamen uygulamak için yeniden başlatın demişti videodaki adam. Yeniden başlattığımda bilgisayar simsiyah ekranda eski mouse ile takılı kalmıştı ve hiç bir şey yapılmıyordu. Ben odama geçip alev alev kıvranmaya, paniklemeye ve korkmaya başlamıştım. Babam biraz internetten araştırdı falan, sorunun RAM'de olduğunu öğrendi. Çıkarıp taktı düzeldi. O gece benim en korktuğum geceydi.
Yanlışlıkla fotoğrafları SSD'den harddiske taşımak yerinde neredeyse 100.000-200.000 fotoğrafı masaüstüne taşımıştım. Bilgisayar çöktü sonra, babam format attırmıştı.

Hatırlamıyorum :D Şu tam sağımda duruyor kasa. Açmaya çalıştığımda ise güç geliyor. Monitörün pixelleri aydınlatılıyor ama boot etmiyor. Formatlamayı denesem de boot etmiyor. BIOS'a atıyor.
Hocam tanınmış üye ünvanını nasıl alıyoruz?

Bugün yazmıştım bir konuya tekrar yazayım.

2GB RAM'li 32GB hafızalı Intel Atom kullanan tablet bilgisayarımda küçükken, tam tarama anti virüs, pil tasarrufu üstüne Half Life hikaye modu oynuyordum. Birden ekran pat diye kapandı. Ses seda yok. Garantiye yolladık işlemci yanmış meğersem.
Geçmiş olsun. Bomba gibi olmuş işlemciniz.

GRUNDİG 13M-GNB1450B1B8 laptopum vardı. Age of Mythology oynarken fırın gibi oluyordu. Buzdolabına atıyordum sürekli. Soğuyunca tekrar oynuyordum. Tabii buzdolabına sürekli koyup çıkardığım için parçalar nemleniyor bu da laptopa zarar veriyordu. Laptop bir süre sonra harakirisini yaptı.

HP laptopum vardı fan temizliği için her şeyi en küçük parçalara ayırdım ve bir daha toplamak istemedim "tarih" oldu. Açıkçası hiç komik değildi ama yeni PC alınca ihtiyacım da kalmamıştı. (istersem toplarım da uğraşmak istemiyorum)

Ben 9 yaşındayken aşağıdaki gibi havalı (!) fare için bozmuştum.
Eki Görüntüle 28624
İşte kurmuştum fala gayet güzel çalışıyordu. Tamamen uygulamak için yeniden başlatın demişti videodaki adam. Yeniden başlattığımda bilgisayar simsiyah ekranda eski mouse ile takılı kalmıştı ve hiçbir şey yapılmıyordu. Ben odama geçip alev alev kıvranmaya, paniklemeye ve korkmaya başlamıştım. Babam biraz internetten araştırdı falan, sorunun RAM'de olduğunu öğrendi. Çıkarıp taktı düzeldi. O gece benim en korktuğum geceydi.

Bozma demeyelim de bilgisayarı birine emanet etmiştim o da gitmiş abuk subuk sitelerden Mario indirmeye çalışmış. Defender engellemiş ama nafile bir sürü mediaget programı doluydu bilgisayar.

Oncelikle cevaplar mukemmel :D. Ben 2021'de ilk sistemimi aldigimda ekstradan bende olan tasinabilir HDD'ye System32 ve tum Windows dosyalarini atip sisteme format atmadan yerini değiştirmeye calismistim. O gun bozuldu ve format atmayi ogrendim :D.

Son düzenleyen: Moderatör: