Ben 9 yaşındayken aşağıdaki gibi havalı (!) fare için bozmuştum.
Eki Görüntüle 28624
İşte kurmuştum fala gayet güzel çalışıyordu. Tamamen uygulamak için yeniden başlatın demişti videodaki adam. Yeniden başlattığımda bilgisayar simsiyah ekranda eski mouse ile takılı kalmıştı ve hiçbir şey yapılmıyordu. Ben odama geçip alev alev kıvranmaya, paniklemeye ve korkmaya başlamıştım. Babam biraz internetten araştırdı falan, sorunun RAM'de olduğunu öğrendi. Çıkarıp taktı düzeldi. O gece benim en korktuğum geceydi.

Ben küçüktüm uzun zaman temizlenmedi+ soğutma standı almadım ekran kartı yandı. Casper Laptop.

Aynı şeyi aynı işletim sistemini kurmayı çalışırken yaşadım hocam. :)
2 GB RAM vardı, işlemcisini hatırlamıyorum. Sonuç olarak bir şekilde tekrar Windows kurmuştum. Emekliye ayrıldı en son, yatağımın altında bekliyor hala. Birlikte öleceğiz aslanım, mezarda çektireceğim çok şey var sana.

Herhalde işletim sisteminde sıkıntı var. Çoğu videoda düzgün bir şekilde kuruluyordu ama. Şu anda olsa Linux Mint veya Pop!_OS kurarım.

Küçükken Intel i3 4170 ve GT 730 sistemimi ilk kez baştan aşağı söküp incelemiştim. Bozulacağını bile bile anakartın işlemci soketindeki pinlerde parmağımı gezdirmiştim...

Büyüteç ve iğne ile saatlerce uğraşarak pinlerin bir kısmını düzeltip sistemi açmayı başarmıştım ve o haliyle bile 8 yıl daha çalışmaya devam etti. Ama bir gün YT'da video izlerken kendi kendine görüntü gitmişti.
Öğrendim ki işlemci mevta olmuş.

Son düzenleme:
Ben PC format attım sonra (galiba) ekran kartı sürücüsünü kuramadığım için ekran kartı yandı sorabilirsiniz neden format attın diye Windows 10 ile geldi HDD olduğu için aşırı yavaştı Windows 8.1 kurmuştum.

.bat uzantılı bir dosya indirmiştim. Sonra açtığım an bilgisayarınız 5 dakika sonra kapatılacak diye uyarı geldi ve kapandı. Tekrar açtığımda ise bilgisayara şifre konulmuştu. Format attırmak zorunda kalmıştık.

Az kalsın tek bir ter damlam ile işlemciyi öldürecektim.😅

2. el işlemci almıştım ancak takarken anakarta uymuyordu, kontrol ettiğimde ise 1 adet PIN'i yamuktu, düzelteyim derken hava sıcaklığından dolayı terliyordum, o anda terim saçımdan işlemcinın tam kıl payı yanına düştü, o an şaşkınlıkla 2 dakika ne yaptığımı sorguladım.

Ben PC format attım sonra (galiba) ekran kartı sürücüsünü kuramadığım için ekran kartı yandı sorabilirsiniz neden format attın diye Windows 10 ile geldi HDD olduğu için aşırı yavaştı Windows 8.1 kurmuştum.
Hocam ekran kartı sürücüsünü kurmazsan ekran kartı yanmaz ki? Sadece ekran karti calismaz. Sürücüyü kurduğunda çalışır.