Bilim bizi ölümsüz yapabilir mi?

Ben düşünmüyorum. En azından ben bu dünyada variken.

Yaşlılığı önleyebilirsek o zaman ölümsüzlüğe kavuşuruz ama şu günkü teknolojiyle çok olası değil. Olmasını da istemem zulüme biat edenlerin sonsuza kadar yaşaması hem ülke için hem dünya için kaçınılmaz sonu getirir.

Ben düşünmüyorum. En azından ben bu dünyada variken.
Böyle devam ederse ben de bizim neslimiz yaşarken bulunacağını düşünmüyorum. Bütün dünya ülkelerinde Bilim ve Teknoloji partisi falan başa geçip; bilimsel araştırmalara ayrılan bütçe arttırılmazsa anca çocuklarımız ölümsüzlüğü tadabilir.

Bilim bizi ölümsüz yapabilir mi dersen cevabı kesin değil ama bazı canlılara bakınca umut verici ipuçları var. Mesela aksolotl gibi canlılar ciddi hasarları iz bırakmadan tamamen yenileyebiliyor, hücreler orijinal haline dönüyor skar oluşturmuyorlar. İnsanda ise yara izi kalıyor çünkü vücut hız için kaliteyi feda ediyor ama bilim bu farkın peşinde. Jeneratif tıp, gen düzenleme, epigenetik gibi alanlarda yaşlı hücrelerin gençleştirilmesi ya da hasarlı dokuların yeniden inşası üzerine ciddi araştırmalar var. Ölümsüzlük şu an mümkün değil belki ama yaşlanmayı yavaşlatmak ve vücudu yenileyerek çok daha uzun yaşamak artık git gide mümkün oluyor hocam.

Gelecekte olabileceğine inanıyorum ama ben ölümsüz olmak istemezdim.

Yapabilir. Alalım ve senin beynini eş nöron sayıları ve düşünce için gerekli bağlarla bezeli bir bilgisayara aktaralım. Sen ölümsüzsün.

Entropi sadece düzenleyici bir sistem olmazsa geçerli. Bilgi artışını düzenli bilgi yaparsan, ne entropi kalır ne de kanser. Bizim vücudumuz bir sistem/organizma ve bunu kusursuz hale getirirsek entropi sorun olmaz.
Bence entropi öyle bir şey değil. Durdurulamaz yani.

Ölümsüz bir balina vardı doğal sebeplerle ölmüyordu onun üzerinden kesinlikle bir araştırma yapılabilir ölümsüzlük veya ömrü uzatma yaşlılığı geciktirme gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…