Merhaba.

Bilişim konusunu araştırıyorum ama benim için bir meslek olmayacak. Rahatsızlık geçirdikten sonra odaklanma ve dikkat dağınıklığı yüzünden kafam bir şeye basmıyor. Kullandığım ilaçlar falan var, bence onlar etkiliyor. Beyin cerrahisi ve nörolojiye gittim; ne beynimde ne de sinirlerimde bir şey var. Tamamen temiz çıktı.

Bir video izlerken 20-25 dakikadan sonra kopuyorum. Uzun yazıları okurum, üşenmem. Hatta bir saatlik videoyu durmadan izleyebilirim ama aklımda kalıcı olmuyor. Bilişim konusunda sınava girmem lazım ve bu ve bazı sağlık sorunları yüzünden algılamam yerlerde.

Bilişim kariyeri benim için tamamen bitti. Ailem ve aile büyüklerim (teyzem, amcam vs.) Benim bilişim hakkında okumama pek sıcak bakmıyorlar. Evet, kararı bana bırakıyorlar ama iyi günümde de kötü günümde de arkamda durdular. Fikirlerini dinlemek lazım diye düşünüyorum.

Bilgisayar kullanmayı biliyorum desem de aslında hiçbir şey bilmiyorum. Velhasılkelam, Bunca saydıklarımdan sonra hâlâ çok iyi yerlere gelmem aşırı zor. O zaman benim araştırdıklarım boşuna sanırım. Bu tür şeylerle ilgilenmek gereksiz mi?

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce ne yapacağına karar vermen lazım. Sonrasında her şeyini o konu hakkında araştırıp çalışman lazım. Ancak bir şeye karar verdiysen asla vazgeçmemen gerekiyor.

Gecmis olsun oncelikle. Bilisim veya bilgisayar sadece bir kariyer kapisi degil ki. Gunumuzde her sey teknolojiyle donatilmis durumda. Bir bilgisayarin nasil calistigini, karsilastigin bir sorunu nasil cozecegini bilmek bile hayatta buyuk kolaylik saglar. Kendini illa bir ise girmek zorundaymis gibi sartlama. Bu isi bir hobi olarak gorursen hem uzerindeki baski azalir hem de ogrendiklerinden keyif alirsin. Saglik durumun icin de kendini fazla yorma, yavas yavas, keyif aldigin kadar arastir. Hicbir bilgi bosa gitmez.

Gecmis olsun oncelikle. Bilisim veya bilgisayar sadece bir kariyer kapisi degil ki. Gunumuzde her şey teknolojiyle donatilmis durumda. Bir bilgisayarin nasıl calistigini, karsilastigin bir sorunu nasıl cozecegini bilmek bile hayatta buyuk kolaylik saglar. Kendini illa bir ise girmek zorundaymis gibi sartlama. Bu isi bir hobi olarak gorursen hem uzerindeki baski azalir hem de ogrendiklerinden keyif alirsin. Saglik durumun icin de kendini fazla yorma, yavas yavas, keyif aldığın kadar arastir. Hiçbir bilgi bosa gitmez.

Scholar'dan günde birkaç tane makale okusam yeterli olur sanırım. Teknoloji haberlerini de takip ediyorum.

Merhaba.

Bilişim konusunu araştırıyorum ama benim için bir meslek olmayacak. Rahatsızlık geçirdikten sonra odaklanma ve dikkat dağınıklığı yüzünden kafam bir şeye basmıyor. Kullandığım ilaçlar falan var, bence onlar etkiliyor. Beyin cerrahisi ve nörolojiye gittim; ne beynimde ne de sinirlerimde bir şey var. Tamamen temiz çıktı.

Bir video izlerken 20-25 dakikadan sonra kopuyorum. Uzun yazıları okurum, üşenmem. Hatta bir saatlik videoyu durmadan izleyebilirim ama aklımda kalıcı olmuyor. Bilişim konusunda sınava girmem lazım ve bu ve bazı sağlık sorunları yüzünden algılamam yerlerde.

Bilişim kariyeri benim için tamamen bitti. Ailem ve aile büyüklerim (teyzem, amcam vs.) Benim bilişim hakkında okumama pek sıcak bakmıyorlar. Evet, kararı bana bırakıyorlar ama iyi günümde de kötü günümde de arkamda durdular. Fikirlerini dinlemek lazım diye düşünüyorum.

Bilgisayar kullanmayı biliyorum desem de aslında hiçbir şey bilmiyorum. Velhasılkelam, bunca saydıklarımdan sonra hâlâ çok iyi yerlere gelmem aşırı zor. O zaman benim araştırdıklarım boşuna sanırım. Bu tür şeylerle ilgilenmek gereksiz mi?

İyi sosyaller.

Sen kafanda bitirdiysen bizim bir şey yazmamızın pek de anlamı olmayacak o yüzden genel bir bilgi vererek açıklamak istiyorum; ülkede bir şeyi bildiğini iddia edenlerin hiçbiri gerçekten A'dan Z'ye bilmiyor sadece ihtiyacı olan kadarını biliyor ve ben uzmanım diye ortalıkta geziniyor. Ben matematik çalışıyorum bana bir formülü sorsan sana söyleyemem ama 30 tane neti de bırakırım. Elektronik okudum iki senede aklımda sadece tek formül kaldı ID'nin formülünden başka bir şey aklımda değil ama sorsan 3 ortalama ile üniversite bitirdim.
Bu sırf sana özgü bir durum değil insanların çoğu bir şeyi adamakıllı aklında tutma ve odaklanma anlamında sorun yaşıyor sadece durumun farkında değiller. Ek olarak şunu söyleyeyim insanın kafası doluysa istediği ilacı kullansın veya istediği kadar sağlıklı olsun yine sorun yaşıyor yine sorun yaşıyor ben concerta da kullandım ihtiyacım yoktu kullandığım zaman etkisini de görmedim ama bugün ocağın altını açık unutabiliyorum. Babam " bir gün evi yakacaksınız" diyor. Tek sebebi ne? Sınav senemde olmam.
Senin de durumun bu aslında akademik bir şeyden bahsediyoruz bilişim dediğin hafife alınacak bir meslek alanı değil ve zor o yüzden bunların olması normal eğer zorlanıyorsan aralıklı olarak tek yere focuslanmaya çalış ve boşluklarında yağmaktan zevk aldığın ve bedenini/ zihnini zorlayacak aktiviteler yap. Yerde 20 şınav çekmeye çalışsan yine kafanı dağıttırıyor zaten önemli olan kısa sürede fazla çalışmak değil verimli çalışmaktır.