Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Merak ettim neden MediaMarkt, Vatan Bilgisayar vb. mağazalarda bu kadar pahalıyken 3 harfli marketler (A101, BİM, ŞOK) gibi yerler neden bu kadar ucuza devasa ekranlar satıyorlar?
Ve televizyon alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Smart TV ve Android TV'nin avantajları ve dezavantajları neler?

Biz birkaç sene önce A101’in sitesinden Toshiba televizyon almıştık. Bir hafta içinde Vestel servisi (Avrupa’da Toshiba TV’leri için Vestel üretiyor o yüzden) getirip kurdu sorunsuz şekilde. Beğendiğiniz bir model varsa neden olmasın.

Ha ama genelde orada satılan televizyonların alt seviye modeller olduğu için akıllı kısmı çok güçsüz oluyor, işletim sistemini ucu ucuna çalıştıracak güçte oldukları için zamanla Xiaomi Mi TV Box benzeri bir ürün şart hale geliyor.

Eğer alınacak TV çok bilindik bir marka değilse ve Android de değil, kendine özgü bir işletim sistemiyse ben ona pek Smart TV demem çünkü birçok uygulama pek sağlıklı çalışmayacaktır. Android olunca bu tür dertler olmaz ama onda da donanımın güçlü olması gerek işte.

Dediğim gibi, beğendiğiniz bir model varsa alınır.

Merak ettim neden MediaMarkt, Vatan Bilgisayar vb. mağazalarda bu kadar pahalıyken 3 harfli marketler (A101, BİM, şok) gibi yerler neden bu kadar ucuza devasa ekranlar satıyorlar?
Ve televizyon alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Smart TV ve Android TV'nin avantajları ve dezavantajları neler?

TV'ler dandik oluyor ama kaliteliyse servis gelmeden açmayın.

Özellik dolusu oluyorlar fakat yine de alacağınız markanın bayiisinden alın derim, ya da araştırıp televizyonu sipariş edin.

Hocam mesela aşağıda bir sürü TV var birisinde vidaa TV diğerlerinde Google TV yazıyor Google TV olanlar Android mi oluyor?

1759230168846.webp