AnatolianGamer

Çalışkan
Binaya kendi fiber altyapımızı çekmek istiyoruz, yaklaşık 200 metre için ne kadar tutar? Ayrıca bu altyapıyı Türk Telekom’un altyapısına nasıl bağlayabiliriz?

Önceleri Türk Telekom’a fiber getirme karşılığında masraflarının 50.000₺’sini karşılamayı düşünüyordum. Ancak sonra, madem para vereceğim, kendime 1000 Mbps yerine 10.000 Mbps’lik altyapı çekeyim diye karar verdim. Yukarıda belirttiğim soruları size bu yüzden sordum.

Mesela bir şirket açsam bu şirkete çekiyormuş gibi göstersem, nasıl olur?

Sizin kendiniz ücretini verip çektirebileceğiniz tek altyapı metro internet altyapısı diye biliyorum, kafama göre fiber kablo çektirip Türk Telekom omurgasına hat bağlatamazsınız. Ayrı olarak 10.000mbps altyapı çekmek nedir? Türkiye'de böyle bir hizmet hiç yok ki. Sizin o hızda bağlantıyı sağlayacak hattı nasıl çekeceksiniz?

Sizin kendiniz ücretini verip çektirebileceğiniz tek altyapı metro internet altyapısı diye biliyorum, kafama göre fiber kablo çektirip Türk Telekom omurgasına hat bağlatamazsınız. Ayrı olarak 10.000mbps altyapı çekmek nedir? Türkiye'de böyle bir hizmet hiç yok ki. Sizin o hızda bağlantıyı sağlayacak hattı nasıl çekeceksiniz?

Videoda da gözüktüğü gibi hizmeti veren firma Comnet ve Türkiye'de bireysel internet hizmeti satma işini bıraktılar. Dediğim gibi bağlattığı da Metro İnternet altyapısı bu iş dümdüz dolaptan apartmana internet çekmekle aynı şey değil. Direkt şehirdeki İSS'nin omurgasından binanıza kadar kazım yapılarak gelinen bir hizmet ve paket fiyatları da Türk Telekom'da çok absürt seviyelerde özellikle kurumsalda öyleydi.

Videoda da gözüktüğü gibi hizmeti veren firma Comnet ve Türkiye'de bireysel internet hizmeti satma işini bıraktılar. Dediğim gibi bağlattığı da Metro İnternet altyapısı bu iş dümdüz dolaptan apartmana internet çekmekle aynı şey değil. Direkt şehirdeki İSS'nin omurgasından binanıza kadar kazım yapılarak gelinen bir hizmet ve paket fiyatları da Türk Telekom'da çok absürt seviyelerde özellikle kurumsalda öyleydi.
Yani diyorsunuz ki para olsaydı, kurumsal internet ile keyfinizce takılabilirdiniz? Bu, parayı önemsemeyen, babam gibi bütün insanlara gelsin.

Ayrıca paylaştığım videoyu değiştirdim. Yeni video'da altyapıyı TürkNet'e bağlamışlar. Benim aklımda videoda bağladıkları firma Türk Telekom'du diye kalmış. Kusuruma bakmayın.

Yani diyorsunuz ki para olsaydı, kurumsal internet ile keyfinizce takılabilirdiniz? Bu parayı önemsemeyen babam gibi bütün insanlara gelsin.
Sadece para ile de olacak bir iş olduğunu zannetmiyorum. Önceki çalıştığım firmada mecburiyet olarak Metro internet altyapısı bağlatmamız gerekiyordu. Türk Telekomdaki 30Mbps simetrik internete aylık 30.000₺ gibi bir ücret ödeniyordu. Geçen sene için fiyat böyleydi. Sizin 50.000₺ ücreti ben karşılarım dediğiniz fiyat metro internette 500mbps bile alamayabilirsiniz. Kazım ve diğer ücretleri saymıyorum. Metro internet çok şahsi ve güvenlik gerektiren işlerde gerekiyor. Dediğim gibi tüm sokak mahalle ve ilçenizden ayrı olarak size özel çekilen bir altyapı bu. Sizin bulunduğunuz ilde Türknet varsa belki apartman olarak imza toplayarak ve sözleşme sözü vererek GigaFiber çektirebilirsiniz 1000Mbps simetrik olarak. Bunun dışında da Türktelekom'un altyapı çekmesini beklemeniz en doğrusu.