Detaylar
Kim cevapladı?Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Google arayüzü çok daha iyi. Gerisini bilmem.
Bu bile kullanmamak için sebep.
Bing'de aradığım sonuç çıkmazsa öyle Google kullanıyorum.
Bu bile kullanmamak için sebep.
mete01 71
Üstün
Açıkçası normal bir arama yapacaksam Google, bilimsel bir araştırma yapacaksam Bing kullanıyorum. Çünkü Google çöplük gibi yalan-gerçek her şeyi gösteriyor. Bing daha doğru sonuçlar buluyor. Bing hızlandırılırsa ve veri tabanı genişletilirse Google yerine kullanılabilir. Şimdilik ikisi birlikte kullanılacak. İllaki 1 arama motoru kullanmak zorunda değiliz.
Eki Görüntüle 43745
Forumda hala Google kullananları görüyorum. Evet, benim işim değil -biliyorum- ama neden abi yani neden?
Bing'in daha iyi olduğunu anlattığım bu yazımda genel bir bakış sunuyorum.
Arama Sonuçları Kalitesi
Arama sonuçları kalitesi bakımından Bing'in daha iyi olduğunu düşünüyorum. Sadece iki arama motorunu deneyin ve farkı göreceksiniz. Aynı anahtar kelimeleri iki arama motorunda da kullanın. Bing'in daha daha profesyonel çıktı vereceğini göreceksiniz -şu ana kadar benim gördüğüm bu oldu.
Ayrıca Google, forum gönderilerine (Reddit, Quora vb.) Daha ağırlık verirken Bing, profesyonel makalelere ağırlık vermektedir.
Kullanım Kolaylığı
Bing, kullanım açısından biraz daha zor olabilir ama bu nispi bir zorluktur. Yani aman aman abartılı bir kullanım zorluğu yoktur. Sık araştırma yapıp hayat boyu öğrenir olan herkes Bing'in bu özelliğini sevecektir. Google daha minimalist, tertemiz bir arama çıktısı sunarken Bing'de her yerde bir şey vardır. Olay da budur -bu özelliğini seviyorum.
Yapay Zeka Entegrasyonu
Google'ın aksine, Bing, GPT destekli Copilot AI entegrasyonuna sahiptir. Kendinden ek bir uzantıya ihtiyaç duymadan Copilot entegrasyonu ile arama sonuçlarını AI ile destekleyebilen Bing, daha hızlı bilgiye ulaşıma imkan tanıyor.
Arama yaptığınızda sağda çıkan Copilot aracı (widget) ile komple bir arama ve özet çıktıya ulaşabiliyorsunuz. Sohbete devam butonu ile de o sorgudan devam ederek Copilot ile sohbet edebiliyorsunuz.
Derin arama (Deep Search) özelliği ile Bing, GPT-4 desteğini kullanarak, anahtar kelimelerinizin kapsamını genişleterek daha kapsamlı bir arama yapıp sonuç çıktısı verebilmektedir.
Arayüz
Arayüz olarak Bing daha karmaşık olabilir, fakat verimlilik odaklı çalışan Bing'in bu özelliğini seviyorum. Sizin ekranınızı maksimum verimlilikte kullanan Bing, her yere bilgi Snippet'ı yerleştirerek web siteye girmeden de ön bilgi alma şansını tanıyor. Bunun yanında Bing görsellere önem veren bir arama motoru. Arama sonuçlarında bol görsel ve video ön izlemeleri bulabilirsiniz. Video ön izlemeleri demişken, YouTube'a girmeden, Bing arama sayfasında videoyu izleme şansı yine Bing'de.
Google:
Eki Görüntüle 43751
Bing:
Eki Görüntüle 43752
Eki Görüntüle 43753
Okuduğunuz için teşekkürler!
Bing'i kullandırtana kadar devam, bu dava bizimdir -DAVA ADAMIYIK (!)
Google'nin olayı tasarım bence. Başka bir tarayıcıya baktığımda gözlerimi yoruyor nedenss.
Üzgünüm ama ben senin gibi sadece bilimsel makaleler araştırmıyorum, Quora kötü olsa da Reddit işimi görüyor. Önemli olan tasarımdır, ekranımın her pikselini doldurması değil. Bir de sanki çok nesnel bir şeymiş gibi yazmışsınız, ilk cümle çok iddialı bana göre.
Forumda hala Google kullananları görüyorum. Evet, benim işim değil -biliyorum- ama neden abi yani neden?
Google da sonuçları sansürlüyor. Bu iş için en iyi arama motoru yandex gibi görünüyor.Korsan film sitesi arattığımda göstermeyince bitti benim için film izleyeceğim Prime'da yok Netflix'te yok googlea girip açtım.
tugrul
Yetkin
Başlıktan sonra Bing denedim fakat beklediğim sonuçların hiçbirini göstermedi
İstemeye istemeye geri döndüm.