1526

Başarılı
Gigabyte B550M S2H anakartımda, BF6 oynamak için BIOS'ta Secure Boot gerekiyordu. BIOS'tan bir şeyi Custom'a aldım, sonra Secure Boot açıldı. Enable iken alt başlıkta not Active'di. Onu aktif etmek için de System modun setup değil user olması gerekiyordu. Enrolling platform key 00'dı, 800'e 1 gibi bir şey oldu. Save exit yaptım. Yeniden başladı ve bir daha açılmadı. Güç var ancak klavye fareye ışık gelmiyor. Ekranda tepki yok. CMOS reset denedim, pili denedim, RAM'leri söktüm taktım değişen bir şey yok. Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte biraz maldır tabiri caiz ise normalde CMOS ile Secure Boot ayarının sıfırlanması gerekir hatta pilide sokmussunuz normalde gitmesi gerek ama Gigabyte nvdata diye kalıcı bir yere atıyor.

Ayni sorunu A520 MKV2 anakartta RX 580 ile yaşadım. Bende 2.BIOS vardi ekran kartında oradan geçtim düzeldi 1.BIOS'da çalışmıyor sistem.

Sizde 2. BIOS yoksa baska ekran kartı deneyin. Veya ekran kartınızin kendisinin ve BIOS unun UEFI destekli olmasina dikkat edin. Benim kartin 2 BIOS da UEFI'li ama sadece 1 tane BIOS'da çalışıyor cok saçma. Zaten Recep Baltaş da değinmişti bu konuya senin kart UEFI desteklese bile acilmayabilir.

Şanslı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Q flash Plus ile ilk olarak BIOS güncellemesi yapmayı dene:

Olmazsa başka ekran kartı takıp dene.

Şanslı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Q flash Plus ile ilk olarak BIOS güncellemesi yapmayı dene:

Olmazsa başka ekran kartı takıp dene.

Bu Gigabyte anakartları çok tuhaf. Bende B650M S2H var. Geçenler de fan taktım sisteme herhangi bir BIOS ayarı yapmadım. Birdenbire sistem açılmadı. ARGB'leri yanıp sönüyordu. Aklına gelecek ne varsa yaptım en son dedim bekleyim dedim 2-3 dk bekledim anca boot etti sistem ne olduysa artık.

Sistem açılmıyor zaten, nasıl CSM kapatacak arkadaş?

CSM açmak ve Secure Boot kapamak için en kısa ve en net çalışan yöntem Secure Boot açıkken sorunsuz kullanan bir arkadaşınızdan ekran kartı almaktır. Ben öyle çözdüm. (ayrıca %90 konu sahibinin ekran kartının fanlar dönüp dönüp duruyor. Bende öyleydi.)