Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alazola

Uzman
İyi günler,

i5 14400F ve B580'li bir sistem aldım. BIOS ayarlarına bakarken, "CPU upgrade" diye bir seçenek gördüm, tıklayınca "default" ve "gaming" profile çıkıyor. Bunlar ne işe yarar. Zararı var mı?

Gaming seçince böyle oldu mesela;

g.webp

Çözüm
Gaming olarak seçtiğinizde işlemcinizi oyun performansınızı artıracak şekilde ayarlar. Default olarak seçtiğinizde işlemcinizi varsayılan ayarlarda tutar. Zararı yoktur.
Teşekkür ederim. Yeni sistemler hakkında bilgi sahibi değilim maalesef internette de hem iyi hem de kötü anlamda yorumlar bulunuyor o yüzden kafam karışıyor, burada danışıyorum.

Şuan Bios ayarlarından üçünü değiştirmiş oldum. ReSize BAR açık, Extreme Memory Profile XMP1 ve CPU upgrade, Gaming Profile. Aklınıza gelen başka bir şey var mı? ya da üçü bir arada bir sorun oluşturur mu?

Teşekkür ederim. Yeni sistemler hakkında bilgi sahibi değilim maalesef internette de hem iyi hem de kötü anlamda yorumlar bulunuyor o yüzden kafam karışıyor, burada danışıyorum.

Şuan Bios ayarlarından üçünü değiştirmiş oldum. ReSize BAR açık, Extreme Memory Profile XMP1 ve CPU upgrade, Gaming Profile. Aklınıza gelen başka bir şey var mı? ya da üçü bir arada bir sorun oluşturur mu?
Üçü bir arada sorun oluşturmaz. Pek bilginiz yoksa BIOS'la pek oynamayın, yaptığınız ayarlar haricinde diğerleri varsayılan kalabilir.