Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

edaa

Çalışkan
BIOS'u güncellemek için USB 128 GB idi. Birimlere ayırdım, FAT 32 format attım. Sonra BIOS'un güncel dosyasını kopyaladım. Gerekli işlemleri yaptım, bilgisayar açılırken mavi ekran verdi ve onarma ekranı onarılamadı diye seçenek çıkıyor. Gelişmiş seçeneklerden de sistem geri yükleme yapmaya çalıştığımda da geri yüklenecek Windows yüklemesini belirtmelisiniz diye uyarı veriyor.

Lütfen yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor? Hiç bilmiyorum, bilgisayarım da yeniydi.

Cihaz modeli: MSI KATANA B13VFK.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistemi kapalı kurduğunuz için kapalı kalması gerekiyor. Ne yazık ki her açmaya çalıştığınızda da bu hatayı göreceksiniz. Tek disk kullandığınız için sizi etkilemiyor tabii bu durum ama her BIOS güncellemesi sonrası sistem BIOS ayarlarını tekrardan sıfırlayacak ve bu ayar tekrardan açılacak. Her BIOS güncellemesinden sonra tekrardan kapatmanız gerekecektir yani.
Windows'a erişebiliyor musunuz şu an? Zira gördüğüm kadarıyla sistem bu sefer Windows'u görebiliyor.
Normalde çık ve Windows 11 devam et seçeneği olmuyordu ama şu an gelişmiş seçenekleri seçince o gelmiş. Otomatik onarım olmadı uyarısı geldi son attığım fotoğrafta. Tekrar BIOS'a girip tekrar yapayım mı işlemi?

Windows'a erişebiliyor musunuz şu an? Zira gördüğüm kadarıyla sistem bu sefer Windows'u görebiliyor.
Çık ve Windows 11 ile devam et seçeneğine mi tıklamalıyım şu an? Bu ekranda bekliyorum.

image.webp

İlgili seçeneğe basıp sonucu söyler misin? Eğer sistem açılmazsa tekrardan BIOS ayarlarını atmanı isteyeceğim.
Çok teşekkür ederim, çok sağ olun şu an açıldı bilgisayar. Bir sıkıntı olmuş mudur peki sürücülerde? Veya BIOS kısmında falan güncelleme tamamlanmış mıdır? Kontrol etmem gereken veya şu an yapmam gereken bir şey var mıdır acaba?

image.webp

Rica ederim. En başta yaptığım tespit doğru idi. Muhtemelen sistemi VMD kapalı şekilde kurdunuz ve BIOS güncellemesi sonrası bu ayar açılınca sistem diski göremedi. Haliyle diski göremeyeyince diskteki Windows Manager içindeki dosya sistemini başlatma işlemi, önyükleme aygıtındaki verileri tanımadığı için başarısız olmuş olabilir diye düşünüyorum. Bu durumda Windows'a erişemiyor ve bundan dolayı da sistem bölümüne erişemediğini gösteren 0x7B ile bir mavi ekran veriyor. Sonrası da zaten otomatik onarım ekranıdır.

Hayır, sistemde bir sorun olmamıştır. Hatanın sebebi bu tamamen.

Konudaki mesajları da konu bütünlüğünün daha rahat anlaşılması için düzenliyorum.

Rica ederim. En başta yaptığım tespit doğru idi. Muhtemelen sistemi VMD kapalı şekilde kurdunuz ve BIOS güncellemesi sonrası bu ayar açılınca sistem diski göremedi. Haliyle diski göremeyeyince diskteki Windows Manager içindeki dosya sistemini başlatma işlemi, önyükleme aygıtındaki verileri tanımadığı için başarısız olmuş olabilir diye düşünüyorum. Bu durumda Windows'a erişemiyor ve bundan dolayı da sistem bölümüne erişemediğini gösteren 0x7B ile bir mavi ekran veriyor. Sonrası da zaten otomatik onarım ekranıdır.

Hayır, sistemde bir sorun olmamıştır. Hatanın sebebi bu tamamen.

Konudaki mesajları da konu bütünlüğünün daha rahat anlaşılması için düzenliyorum.

VMD ayarını geri açmama veya kapatmama gerek yoktur değil mi?

Sistemi kapalı kurduğunuz için kapalı kalması gerekiyor. Ne yazık ki her açmaya çalıştığınızda da bu hatayı göreceksiniz. Tek disk kullandığınız için sizi etkilemiyor tabii bu durum ama her BIOS güncellemesi sonrası sistem BIOS ayarlarını tekrardan sıfırlayacak ve bu ayar tekrardan açılacak. Her BIOS güncellemesinden sonra tekrardan kapatmanız gerekecektir yani.

Çözüm

Çok sağ olun tekrardan, çok yardımcı oldunuz. İyi günler diliyorum.