uzun

Uzman
Merhaba, ASUS B450M-K anakartım var BIOS sürümü çok eski kalmış. Güncelleme sonrası NVMe SSD tanınmaz oldu. 2018 yılında ek kullanım kılavuzu yayınlanmış Ryzen APU işlemciler ile M.2 slotu SATA SSD ile çalışır. Ryzen CPU ile NVMe çalışır diye. BIOS güncelleme ile özellik kaybı yaşadım. Eski BIOS sürümüne dönmek istiyorum, bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet denedim mevcut BIOS sürümünü default ayarlara döndürüyor CMOS. Ben BIOS sürümünü düşürmek istiyorum.
Anakartın destek sayfasından eski bir BIOS sürümü indirip FAT32 formatlı USB'ye kopyalayın. EZ Flash kullanarak işlemi başlatın.

Bu mantıklı gelmedi bana.

Sorun ne tam olarak SSD BIOS'da görünmüyor mu? Görünüyor Windows boot mu etmiyor?
Evet BIOS`da görünmüyor. Güncelleme öncesi görünüyordu.

Yeşil renkli ilk yayınlanan -Specification- dosyasında Ryzen ve Ryzen with Radeon işlemciler ikisi birden hem PCIe 3.0x4 (NVME) hem SATA SSD lere destek verirken. Sonradan yanınlanan mavi -Specification Updates- de bunlar ayrılmış Ryzen işlemciler PCIe 3.0x4 (NVME) destek verirken, Ryzen with Radeon işlemciler SATA SSD lere destek vermeye başlamış.

Dosya Ekleri

• IMG_20250815_091842.webp
    IMG_20250815_091842.webp
    373,6 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20250815_091822.webp
    IMG_20250815_091822.webp
    286,2 KB · Görüntüleme: 42
Orada Ryzen with Radeon yazmıyor ki. Athlon yazıyor.
Islemcinizi 100 yıl içinde paylaşma zahmetinize girmemeniz takdire şayan.

Sorunun tarif ettiğiniz gibi olduğunu varsayalım. Eski sürümü bir USB'ye kurar, yüklemeye çalışırsınız. Bazı sistemler izin veriyor. Olmazsa servise gider BIOS çipini değiştirirsiniz.