uzun

Uzman
Merhaba, ASUS B450M-K anakartım var BIOS sürümü çok eski kalmış. Güncelleme sonrası NVMe SSD tanınmaz oldu. 2018 yılında ek kullanım kılavuzu yayınlanmış Ryzen APU işlemciler ile M.2 slotu SATA SSD ile çalışır. Ryzen CPU ile NVMe çalışır diye. BIOS güncelleme ile özellik kaybı yaşadım. Eski BIOS sürümüne dönmek istiyorum, bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet BIOS'da görünmüyor. Güncelleme öncesi görünüyordu.

Yeşil renkli ilk yayınlanan -Specification- dosyasında Ryzen ve Ryzen with Radeon işlemciler ikisi birden hem PCI-e 3.0x4 (NVMe) hem SATA SSDlere destek verirken. Sonradan yanınlanan mavi -Specification Updates- de bunlar ayrılmış Ryzen işlemciler PCI-e 3.0x4 (NVMe) destek verirken, Ryzen with Radeon işlemciler SATA SSDlere destek vermeye başlamış.

Vega grafikli Athlon işlemcilerde öyle diyor, zaten bu tür anakartların çoğunda direkt Athlon işlemci desteği kesildi, BIOS kapasitesinin yetersizliğinden dolayı.

Yani işlemciniz Athlon ise hiç çalışmayabilirdi.

Orada Ryzen with Radeon yazmıyor ki. Athlon yazıyor.
Islemcinizi 100 yıl içinde paylaşma zahmetinize girmemeniz takdire şayan.

Sorunun tarif ettiğiniz gibi olduğunu varsayalım. Eski sürümü bir USB'ye kurar, yüklemeye çalışırsınız. Bazı sistemler izin veriyor. Olmazsa servise gider BIOS çipini değiştirirsiniz.
220 GE işlemcim. Servisin taleple böyle bir işlem yapacağını düşünmüyorum. Yapsa bile Ryzen 1. Nesil herhangi bir işlemci ücretini geçmemesi lazım mantıklı olması ve uğraşmak için.