Cokugab

Üyecik
Görüntü geliyor ama sadece bu çıkıyor. F2 veya DEL'e bastığım zaman BIOS'a girmiyor.

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir şekilde görüntü gelmiyorsa RAM'leri sök tak yapabilirsin, bir de şu işaretlediğim CLRTC adlı 2 pinden BIOS sıfırlama işlemi yapmayı dene, bu işlemden önce power switch 0 konumuna getir.

1756683030481.webp

BIOS Flashback özelliği sanırım bu modelde yok, BIOS yazdırma işlemini tekrar yapamayacaksın sanırım. BIOS çipi fiziksel olarak sökülüp yazılması lazım bu tarz durumlarda, eğer brick durumu mevcutsa. İlk olarak CLRTC'den sıfırlamayı deneyin anlattığım şekilde, 15 sn tornavida dokundurun bu 2 pin arasına, sonrasında sistemi tekrar açın, düzelmezse RAM sök tak deneyin.

Görüntü geliyor ama sadece bu çıkıyor. F2 veya DEL'e bastığım zaman BIOS'a girmiyor.

Eki Görüntüle 180364
Donup kalıyor mu bu ekranda yani, sorun tam olarak nedir? Windows geliyor mu?

Özellikle ASUS kartlarda, BIOS Update öncesi BIOS'u default alıp save&exit yaptıktan sonra BIOS güncelleme işlemi yapmanız daha sağlıklı. İnstabilite durumunda brick olabiliyor çünkü. İşlem başarısız oluyor ya da BIOS corruptlanıyor.

Hiçbir şekilde görüntü gelmiyorsa RAM'leri sök tak yapabilirsin, bir de şu işaretlediğim CLRTC adlı 2 pinden BIOS sıfırlama işlemi yapmayı dene, bu işlemden önce power switch 0 konumuna getir.

Eki Görüntüle 180379

BIOS Flashback özelliği sanırım bu modelde yok, BIOS yazdırma işlemini tekrar yapamayacaksın sanırım. BIOS çipi fiziksel olarak sökülüp yazılması lazım bu tarz durumlarda, eğer brick durumu mevcutsa. İlk olarak CLRTC'den sıfırlamayı deneyin anlattığım şekilde, 15 sn tornavida dokundurun bu 2 pin arasına, sonrasında sistemi tekrar açın, düzelmezse RAM sök tak deneyin.

Donup kalıyor mu bu ekranda yani, sorun tam olarak nedir? Windows geliyor mu?

Özellikle ASUS kartlarda, BIOS Update öncesi BIOS'u default alıp save&exit yaptıktan sonra BIOS güncelleme işlemi yapmanız daha sağlıklı. İnstabilite durumunda brick olabiliyor çünkü. İşlem başarısız oluyor ya da BIOS corruptlanıyor.
donup kalıyor hocam USB 2.0 dan klavyeni bağlamama rağmen olmuyor

Hocam flashback özelliği yok siye biliyorum nasıl kurabilirim biosa giremiyorum

donup kalıyor hocam USB 2.0 dan klavyeni bağlamama rağmen olmuyor

Hocam flashback özelliği yok siye biliyorum nasıl kurabilirim biosa giremiyorum
Anlattığım CLRTC pinlerinden sıfırlamayı deneyin ilk bence, power switch 0 konumuna aldıktan sonra bu adımı yapın. BIOS pili çıkartmak tarih oldu biraz, bu yöntem daha sık uygulanıyor, 15 sn dokundurman yeterli 2 pin arasına işaretlediğim. RAM sök tak yapabilirsin ek olarak, tek tek ilk slotta A2 slotunda deneyebilirsin RAM'leri. BIOS brick olmadıysa eğer.

Görüntü geliyor ama donup kalıyor anladığım kadarıyla. Dediğim şekilde deneyin ilk etapta. BIOS Flashback olsaydı çok daha kolay olurdu. Bricklendiyse-corruptlandıysa fiziksel olarak yazılması lazım, servise göndermeniz gerekli böyle bir durumda. Ama bu en kötü senaryo tabi.

Dahili grafik mevcutsa ondan görüntü almayı deneyin ekran kartı yerine bir de.

Son düzenleme: