barisucal

Üyecik
BIOS'ta HD Audio açık hocam. Eski sürüme dönmeyi deneyeceğim.

BIOS eski sürüme geri döndüm değişen bir şey olmadı sorun devam ediyor.

Merhaba,
Problemi çözebildiniz mi acaba? Ben de aynı sorunu yaşıyorum güncelde.
BIOS'u tıkla indir şeklinde USB kullanmadan MSI sitesinden indirdim. Güncelleme sonrası jak girişli kulaklığım ve mikrofonum çalışmamaya başladı.
Driver sil yükle, BIOS üzerinden bazı ayarları aç kapa gibi alternatif yöntemleri denedim fakat sorun BIOS sürümüyle alakalı diye düşünüyorum. Benzer sorunlar genelde BIOS'u geri döndürme yoluyla çözülmüş fakat sende bu da çözmemiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Dün epeydir Ekran kartı, Bios falan güncellemiyorum diyip kolları sıvadım ve sıvamaz olaydım.
Ekran kartını Nvidia üzerinden, Msi'ı sitesi üzerinden güncelledim.
Güncelleme sonrası jak girişli kulaklığımın mikrofon ve kulaklığı gitti.

Anakart modelim: Pro H610M-E DD4 sürümünü ilk başta usbsiz firmware seçeneğini seçerek 7D48vAJ sürümüne yükselttim
Sonra eski sürümlere tek tek downgrade ettim. Şu anda 7D48vAG sürümünde yani 3 eski sürüm fakat hala kulaklığım gelmedi.

Realtek Driver indirmeye çalışıyorum kendi anakartımın sitesinden fakat realtek kuramıyorum bir türlü.

Sıkıştım kaldım var mı çözümü olan :(

Bu gözüken high def audio monitörlerim olmalı,
Realtek diye driver gözükmeli burada dimi?
1733056373115.webp

hocam usb lerde klavye mouse çalışıyormu eğer çalışıyorsa sorun kulaklığınızda olabilir, birde neden usb siz firware sectinizki ?
hocam usb lerde klavye mouse çalışıyormu eğer çalışıyorsa sorun kulaklığınızda olabilir, birde neden usb siz firware sectinizki ?
Hocam kulaklığı laptopta falan denedim hiç bir sıkıntı yok kulakltıkta,
Firmware seçme sebebim bilgisizlik tamamen sormayın valla...
Var mıdır alternatif çözümleriniz deneyeyim.

Klavye ve mouse da çalışıyor bu arada pc canavar gibi tek sorunum ses şu an.

hocam klavye mouse çalışıyorsa kasanın içindeki ön panel bağlantısını kontrol edin ya da ses driverlerini kontrol edin birde ses simgesine tıklayarak yürütme cihazını seç diye bir secenek var orada onu kontrol edin aklıma şu anlık bunlar geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör: