Loniss

Uzman
Yer
Kahramanmaraş
Arkadaşlar merhaba.
İkinci el yeni bir bilgisayar satın aldım dün.
Bilgisayarda her türlü testi yaptım diğer donanımlarda bir sorun yok ama aldıktan sonra fark ettim tek bir sorun yaşıyorum: Bilgisayarın arkasındaki USB 3 portları çalışmıyor.

Onun üstünde bulunan USB 2.0 portları çalışıyor onlarda bir sorun yok ama 3.0 portlarında mesela bir mouse takarsam çalışyor ama 2. bir şey taktığım anda o Mouse'nin ışıkları titremeye başlıyor ve taktığım 2. ürün çalışmıyor asla. Taşınabilir M.2 SSD taktığımda ise ışıkları yanıp sönüyor çalışmıyor.

Böyle garip bir sorunum var, satıcı USB 3.0 ların çalıştığını emin olduğunu söylüyor, nasıl çözebiliriz bu sorunu?

AMD'nin kendi sitesinden en son chipset driverini kurdum, MSI'ın kendi sitesinden gözüken diğer sürücüleri tekrar kurdum yine, bir tek AMD Rapid Store driverini kuramadım onun için sistem güncellemesi ( muhtemelen BIOS güncellemesi ) istiyor.

BIOS'tan ErP'yi kapattım.
Aygıt yöneticisinde görüldüğü gibi ünlemler var.
Aslında bilgisayar eski bir çoklu prize bağlı ondan mı diye şüphelendim ama Witcher 3'te yük altında herhangi bir sorun yaşamadım. Ultra+ grafiklerde 200 FPS'leri gördüm ve görüntüde bir bozulma veya yeniden başlatma gibi bir sorun yaşamadım.

Yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.
Sistem özellikleri:
Ryzen 5 5600.
MSI B450A Pro Max.
RTX 2080 Ti.
16 GB RAM.
750W Cooler Master PSU.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (2).webp
    Ekran Görüntüsü (2).webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 51
  • Ekran Görüntüsü (1).webp
    Ekran Görüntüsü (1).webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam USB donanımsal olarak bozuk olabilir mi?

Zaten ben de o ihtimali düşünüyorum, böyle bir ihtimal var evet ama yazılımsal da olabilir, yani kasayı daha yeni aldım gidip de tamirciye bırakmak istemiyorum gerçekten, yazılımsal sa ve çözebilirsek çok mutlu olacağım, satıcı kesinlikle bozuk olmadığını söylüyor, ben gittiğimde de mouse'sinin oraya takılı olduğunu söylüyor.

Zaten ben de o ihtimali düşünüyorum, böyle bir ihtimal var evet ama yazılımsal da olabilir, yani kasayı daha yeni aldım gidip de tamirciye bırakmak istemiyorum gerçekten, yazılımsal sa ve çözebilirsek çok mutlu olacağım, satıcı kesinlikle bozuk olmadığını söylüyor, ben gittiğimde de mouse'sinin oraya takılı olduğunu söylüyor.

Hocam anladığım kadarıyla tek ürün takınca çalışıyor o zaman bir USB çoğaltıcı takın aklıma bir tek o geliyor.

Hocam anladığım kadarıyla tek ürün takınca çalışıyor o zaman bir USB çoğaltıcı takın aklıma bir tek o geliyor.

Yok hocam, taktığım tek ürüne de düşük güç geliyor, SSD gibi güç isteyen bir şey takarsam çalışmıyor. USB çoklayıcı takarsam yine aynı şey olacak.

Anakartın sitesindeki chipseti dene eğer çözüm olmazsa aldığın yere götür bakalım ne diyecek.

Eki Görüntüle 175661

Hocam anakartın sitesindeki chipset kuruluydu zaten ilk başta, ve bu sorun oluştu, onu silip AMD'nin sitesindeki daha güncel versiyonunu kurdum ve sorun düzelmedi.
Başka bir ilçeden aldım 150 km yol gitmem gerekir şu anda kasayı geri götürmek için.
Zaten iade düşünmüyorum, çok iyi bir fiyata bugün için çok güçlü bir kasa aldım, arkadaş kasaya ekstra fan takmak için ön taraftaki USB 3.0 portlarını iptal etmişti fanların birini çıkarıp o portları geri getirdim şimdilik bu şekilde idare ediyorum o yüzden iade etmeme gerek olacak bir sebep yok ama arkadaki usbleri çalıştırmak istiyorum yine de, hem daha yeni nesil hem de çıkarttığım ekstra fanı geri takabilmek adına.