Bu durumda diskiniz arızalı.
Sonuçtan haberdar ediniz.
Olayın astarı aslında 3 ay öncesine dayanıyor hocam. Oyun almaya param yetmediği için crack oyun indiriyordum bir sorun yoktu. sonra bir sabah bilgisayarı açtım hoşgeldiniz ekranında kalıp siyah ekranda kalıp 10 dakika sonra açılıyordu bilgisayar ve exe uygulamalarına kesinlikle girilmiyordu (Google hariç)
Sonra Bilgisayarcıya format atmaya götürdüm bilgisayarı. Format attı eve geldim. Eve gelir gelmez bilgisayarı açtım ve windows defenderden bildirim geldi "virüs tespit edildi" diye. Şok oldum nasıl olur diye. Daha yarım saat olmamıştı format attıralı.
Virüsü windows defender'dan silmeye çalıştım ama silinmedi. Kaspersky ile silmeye çalıştım silindi sanırsam. Sonra virüsün ismini google'de arattım ve anakarta gömülü olan windows key'den bulaştığını öğrendim. (Çünkü ismini aratınca forum sayfalarında 100 liralık oem keyden bulaşmıştır yazıyor sadece.) [Ve virüsün kesin olarak oem key'den bulaştığına kanaat getirmiş oldum.)
Ayın 1'inden beri X hesabımdan tutun- Instagram, Microsoft,Spotify,Mega, Google hesaplarıma: Amerika,Hollanda,Rusya gibi ülkelerden girildi&girilmeye çalışıldı. (Kurtardım hepsini)
Dün ise tekrardan format atmak için format usb'si oluşturdum. Fakat windows yükleniyor ekranındayken %4'e kadar gelip> "Windows gereken dosyaları yükleyemiyor 0x8007025D" hatasını aldım. Ve geri bios ekranına döndüm ve boot ayarlarını eski haline döndürdüm. Fakat bios ekranından kesinlikle çıkamadım.
Sonra detaylıca biosu karıştırdım neyi yanlış yaptım diyerekten.(Crypto Mining) isimli bir virüs olduğunu farkettim. Bunu nasıl farkettim ? Boot seçeneklerini ayarladıktan sonra F7 tuşunu basıp ayarları kaydettim. Boot seçeneği 1'de görünmez Crypto Mining seçeneği vardı sadece f7 tuşuna basınca görünüyordu.
Bilgisayarcıya götürdüm oda sorunun disk arızasında olduğuna kanaat getirdi ne yaptıysa bulamadı. Ne format atılıyor ne windows yükleniyor. Bilgisayarcı diskin markası ile iletişim kurmamı ve garantiye göndermemi söyledi. Zaten yapacakta pekte bişey kalmadı dünden beri çok uğraştım ingilizce aramalar falan yaptım ama sonuç yok. Diskin garantisi olan markaya durumu izah ettim ve cevap bekliyorum.