Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

CGS

Becerikli
Anakartta takılı M.2 NVMe SSD'yi PC görüyor, boot kısmı da öyle. BIOS ayalarında boot olarak da bu Windows Boot Manager cihazlarımda buluyor ve 970 EVO Plus SSD olarak ayarlanmıyor. BIOS'ta NVMe SSD değil de normaldeki gibi SSD ile başlama yapıyor. CSM mi açık olmalı yoksa UEFI mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinden gram bir şey anlamadım. O yüzden sana olması gerekenleri yazacağım. Sen de bunları birleştireceksin.

• CSM açık olsa bile UEFI sistemler Windows Boot manger ile boot edebilir.
  • Normaldeki gibi SSD başlama yapıyor derken ne demek istediğini anlamadım ama bu Windows‘un eski şekilde, yani Legacy kurulu olduğu anlamına gelir.
    • Hoş anlattıklarından Windows'un açıldığını anlamak da mümkün değil ama, it is what it is.
  • Windows Boot Manager olmasına rağmen sistem açılmıyorsa o zaman ön yükleyici yeniden yazmanı tavsiye edebilirim: Rehber: UEFI Önyükleyici Oluşturma
Daha iyi soru sorarsan daha iyi cevaplar alabileceğini düşünüyorum.

Dediklerinden gram bir şey anlamadım. O yüzden sana olması gerekenleri yazacağım. Sen de bunları birleştireceksin.

• CSM açık olsa bile UEFI sistemler Windows boot manger ile boot edebilir.
  • Normaldedeki gibi SSD başlama yapıyor derken ne demek istediğini anlamadım ama bu windows‘un eski şekilde, yani Legacy kurulu olduğu anlamına gelir.
    • Hoş anlattıklarından Windows'un açıldığını anlamak da mümkün değil ama, it is what it is.
  • Windows Boot Manager olmasına rağmen sistem açılmıyorsa o zaman ön yükleyici yeniden yazmanı tavsiye edebilirim: Rehber: UEFI Önyükleyici Oluşturma
Daha iyi soru sorarsan daha iyi cevaplar alabileceğini düşünüyorum.

Bende okuyunca gördüm ki anlam bütünlüğü bozulmuş kusura bakmayın, sonradan eklemeler yaptığım için oluyor bunlar hep ama kısaca UEFI modunu açıp Windows'u Samsung M.2 NVMe SSD'den boot etmek istiyorum. Ama UEFI modda PC Windows Boot Manager'den boot ediyor ve başka bir şey seçemiyorum. Peki nedir bu Windows Boot Manager? UEFI yerine CSM seçtiğimde ise Samsung M.2 SSD'den boot edebiliyorum ve bilgisayar inanılmaz hızlı açılıyor. Onun dışında yavaş açılıyor. CSM eski teknoloji sistemler için geçerli diye biliyorum. UEFI modda PC'yi Samsung M.2 SSD'den boot etme gibi bir durumum yok mu? @11544,

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.