Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ben saat geri kalıyor diye değiştirmiştim senin linkini paylaştığın -aynı- pille. 8 aydır kullanıyorum, saat geri kalmadı ya da eskisine nazaran çok çok az.

Son düzenleme:
Pil uygundur. Sorun BIOS pili ile alakalı.

Ama gene de ek yapmak istiyorum : Windows’un saati tam olarak 3 saat geri göstermesi şüpheli bir durum olabilir. Bunun nedeni dualboot yapılandırmasından ya da başka OS kullanmıyorsanız EFI shell içinde BIOS saatini okuyan farklı bir yazılımdan, ya da Windowsun hatalı bir yapılandırmasından kaynaklanıyor olma ihtimalı de var gibi geldi.

Türkiye’nin saat dilimi UTC+3 olduğu için Windows, donanım saatini UTC kabul edip doğrudan göstermeye kalktığında saat tam 3 saat geri görünebilir.
Eğer fark tam 3 saat değilse, o zaman BIOS pili almalısınız. Fark 3 se kayıt defterinden birkaç değişiklik yapıp piliniz gelene kadar test etmiş olursunuz.

Pil uygundur. Sorun BIOS pili ile alakalı.

Ama gene de ek yapmak istiyorum: Windows'un saati tam olarak 3 saat geri göstermesi şüpheli bir durum olabilir. Bunun nedeni dualboot yapılandırmasından ya da başka OS kullanmıyorsanız EFI Shell içinde BIOS saatini okuyan farklı bir yazılımdan, ya da Windows'un hatalı bir yapılandırmasından kaynaklanıyor olma ihtimalı de var gibi geldi.

Türkiye'nin saat dilimi utc+3 olduğu için Windows, donanım saatini utc kabul edip doğrudan göstermeye kalktığında saat tam 3 saat geri görünebilir.
Eğer fark tam 3 saat değilse, o zaman BIOS pili almalısınız. Fark 3 SE kayıt defterinden birkaç değişiklik yapıp piliniz gelene kadar test etmiş olursunuz.

Multi boot yapıyorum hocam. 3 tane işletim sistemi kurulu ve ilginç olan şey saat kendi kendine düzelmiş şu an.