Cengiz

Uzman
BIOS pili değiştirme daha önce yapmadım, nasıl değiştirilir? Bunu merak ediyorum çünkü yenisiyle değiştireceğim. Ayrıca BIOS pilini değiştirdiğimiz zaman BIOS ayarları sıfırlanıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı BIOS'lar diske veeri kaydettiğiniz gibi kaydedebiliyor. Sıfırlanma garantisi yok.

Zahmet edip sisteminizi belirtmesiginiz icin kesin bir şey demek zor. Yuvasi varsa zorlanmadan değiştirirsiniz. Puntoluysa ınternetten alabilir, punto yap(tır)abilir veya elektrik bandıyla şişirme yapabilirsiniz. Bazı laptoplar Ana bataryayı o amaçla kullanıyor. Batarya ölünce dımdızlak ortada kalıyorsunuz.

Pil genelde CR2032 olur. Şekli semali belli olur.

Üreticiler sistemse elektrik yokken yapın diyor. Bugüne kadar aksini yapanlardan olumsuz bir duyum almadım.

Artı -1 Eksi
Bazı BIOS'lar diske veeri kaydettiğiniz gibi kaydedebiliyor. Sıfırlanma garantisi yok.

Zahmet edip sisteminizi belirtmesiginiz icin kesin bir şey demek zor. Yuvasi varsa zorlanmadan değiştirirsiniz. Puntoluysa ınternetten alabilir, punto yap(tır)abilir veya elektrik bandıyla şişirme yapabilirsiniz. Bazı laptoplar ana bataryayı o amaçla kullanıyor. Batarya ölünce dımdızlak ortada kalıyorsunuz.

Pil genelde CR2032 olur. Şekli semali belli olur.

Üreticiler sistemse elektrik yokken yapın diyor. Bugüne kadar aksini yapanlardan olumsuz bir duyum almadım.

Hocam sistemi belirtmem gerektiğini bilmiyordum. Cihazım Acer Nitro 5 AN515-54.

Ya CR2032 pil alıp bir şekilde o kablolara tutturacaksiniz ya da şu tarz zimbirti alıp tamamını değiştireceksiniz. Soket çekince gelir, itince girer.

Kablolara tutturmanin En iyi yolu puntalamak. Çevrenizde yapacak yer var mıdır bilmiyorum. Lehim yapmayı iyi bilen birisi lehim de yapabilir. Son çare de elektrik bandı.

Kutuplara dikkat edin. Genelde artı kutup kırmızı olur.