Çözüldü BIOS pilini çıkarıp takmak bilgisayarı sıfırlar mı? Diski temizler mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Destek Ekibi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 223
  • Etiketler Etiketler
    bios
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Merhaba. BIOS pilini çıkarıp takmak bilgisayarı sıfırlar mı? Diskimi temizler mi?

Çözüm
BIOS (CMOS) pilini çıkarıp tekrar takmak, BIOS ayarlarını fabrika varsayılanlarına sıfırlar ancak bilgisayarın işletim sistemini sıfırlamaz veya diskteki verileri silmez. Bu işlem, tarih/saat ve donanım ayarları gibi BIOS yapılandırmalarını depolayan CMOS belleğini temizler ve bu ayarları varsayılan değerlere döndürür. Ancak işletim sistemi ve dosyaların bulunduğu sabit disk veya SSD etkilenmez; bu yüzden hiçbir veri veya disk içeriği silinmez.
BIOS (CMOS) pilini çıkarıp tekrar takmak, BIOS ayarlarını fabrika varsayılanlarına sıfırlar ancak bilgisayarın işletim sistemini sıfırlamaz veya diskteki verileri silmez. Bu işlem, tarih/saat ve donanım ayarları gibi BIOS yapılandırmalarını depolayan CMOS belleğini temizler ve bu ayarları varsayılan değerlere döndürür. Ancak işletim sistemi ve dosyaların bulunduğu sabit disk veya SSD etkilenmez; bu yüzden hiçbir veri veya disk içeriği silinmez.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…