BIOS'a artık giremiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BanShee
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 208

BanShee

Çalışkan
Hocalarım selam, Samsung Odyssey Neo G8 32" 240Hz 1ms 4K modelini kullanıyorum. Önceden BIOS'a girebiliyordum daha 2-3 gün önce OC işlemleri yaptım. Şimdi hiçbir şekilde BIOS girilmiyor. Sürekli Del tuşuna basıyorum ekran simsiyah. Monitör görüntü yok deyip bekleme moduna geçiyor sürekli.

Eski Lenovo 1080p monitörü takıp girebiliyorum ancak. BIOS'da çok sık ayar değişen biriyim. Her defasında monitör mü değiştirmem gerek yoksa bunun çözümü var mı? Önceden de BIOS Update ederken falan görüntü vermiyordu ama en azından BIOS'da ayar yapabiliyordum artık o da gitti. Display ile de HDMI ile de denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:

BIOS'u tamamen default ayarlarına çek tekrar dene dostum. Anlamadığım kısım BIOS ekranın da neden çok sık ayar değiştiriyorsun? Gerekli updateleri açarsın ayarlarını yapar kapatırsın yüzüne bakmazsın bir daha bence.

Bir Linux LIVEDVD'si ile BIOS'a girebilirsin. LIVEDVD'yi boot edip bir terminal calistirip icine systemctl reboot --firmware-setup komutunu girersen bilgisayar kendine reboot atip BIOS'a otomatik olarak girecektir.

Display port kablosu kullanıyorsan farklı bir display kablosu satın al. Ben öyle çözmüştüm.

HDMI kullanıyorsan onun içinde başka bir tane al.

Aynı sorunu yaşamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…