Çözüldü BIOS'a girilemiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3035
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    bios
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

3035

Yetkin
PC açılırken çok az süre siyah ekran sonra masaüstü geliyor. BIOS pilini çıkartıp taktım. Cihazı Windows 11 yaptım ama nafile, yardım ediniz. Sürekli siyah ekranda kalıyor BIOS'a girmek istesem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Display Port mu yoksa HDMI mı kullanıyorsunuz? Bazı anakartlarda bağlantı tipine göre girilemediği ve siyah ekranda kaldığı oluyor çünkü. Farklı kablo varsa elinizde onunla bir deneyin.
Sistemin BIOS'unda sorun var gibi zira giris icin olmasi gerek tum yontemlerde ayni ekranda kaliyor.

BIOS'a guncelleme yapmis miydiniz yakin zamanda?
Hayır yapmadım.

BIOS'tan bir ayar yaptıktan sonra mı oldu?

PC açılırken çok az süre siyah ekran sonra masaüstü geliyor. BIOS pilini çıkartıp taktım. Cihazı Windows 11 yaptım ama nafile, yardım ediniz. Sürekli siyah ekranda kalıyor BIOS'a girmek istesem.

Diskini çıkarıp girmeyi dene ben öyle girebilmiştim.

Display Port mu yoksa HDMI mı kullanıyorsunuz? Bazı anakartlarda bağlantı tipine göre girilemediği ve siyah ekranda kaldığı oluyor çünkü. Farklı kablo varsa elinizde onunla bir deneyin.

Çözüm
BIOS çökmüş olabilir mi?

Bilgisayarda dual BIOS varsa öteki BIOS'a geç.
Tek BIOS varsa işin zor. Programlayıcı ile BIOS yazman gerekir.

Dediğinizi yaptım, yeniden başlatıldıktan sonra siyah ekranda kaldı.

Hocam Gelişmiş Başlangıç'a girin. (Windows 11'de Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma bölümüne gidin. Gelişmiş başlangıç seçeneğinin yanındaki Şimdi yeniden başlat seçeneğine tıklayın.)

Açıldıktan sonra Gelişmiş Seçenekler kısmında UEFI Donanım Yazılımı Ayarları olması gerekiyor. Oradan girebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…