Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

3035

Yetkin
PC açılırken çok az süre siyah ekran sonra masaüstü geliyor. BIOS pilini çıkartıp taktım. Cihazı Windows 11 yaptım ama nafile, yardım ediniz. Sürekli siyah ekranda kalıyor BIOS'a girmek istesem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Display Port mu yoksa HDMI mı kullanıyorsunuz? Bazı anakartlarda bağlantı tipine göre girilemediği ve siyah ekranda kaldığı oluyor çünkü. Farklı kablo varsa elinizde onunla bir deneyin.
Display Port mu yoksa HDMI mı kullanıyorsunuz? Bazı anakartlarda bağlantı tipine göre girilemediği ve siyah ekranda kaldığı oluyor çünkü. Farklı kablo varsa elinizde onunla bir deneyin.
HDMI kullanıyorum önceden bir sorun yoktu ancak şimdi böyle oluyor.

Hocam Gelişmiş Başlangıç'a girin. (Windows 11'de Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma bölümüne gidin. Gelişmiş başlangıç seçeneğinin yanındaki Şimdi yeniden başlat seçeneğine tıklayın.)

Açıldıktan sonra Gelişmiş Seçenekler kısmında UEFI Donanım Yazılımı Ayarları olması gerekiyor. Oradan girebilirsiniz.
Dediğinizi yaptım siyah ekran da kalıyor.

BIOS çökmüş olabilir mi?

Bilgisayarda dual BIOS varsa öteki BIOS'a geç.
Tek BIOS varsa işin zor. Programlayıcı ile BIOS yazman gerekir.
O nasıl oluyor detaylı anlatır mısınız ?

Kartiniz AMD miydi bu arada? Genelde onlarda HDMI bug oluyordu aklimdan cikmis bunu soylemek, RX 480'i ilk aldigimda HDMI ile monitorumden goruntu alamamistim TV'ye takip oyle denemistim.

Bende de TV'ye takınca görüntü gelmemişti ilk RX 580'i taktığımda, monitörde DP ile görüntü alabilmiştim. Bir garip. Şimdi ikisi ile de çalışıyor.