Hocam merhaba, aynı durumu ben de
şu konuda anlattığım gibi yaşadığım için garantiye yolladım ancak güya sorun bulamadılar. Anakartın tarafıma geri gönderilmesini bekliyorum şu an.
Sizin ve benim sorunuma benzer bir iki konu daha okudum. Örneğin
şu konuda arkadaşın attığı fotoğrafta aynı anakartta Kernel Power 41 sorunu olduğunu ve anakart değiştikten sonra sorununun çözüldüğünü söylemiş ve akabinde iade istemiş ancak görünüşe göre ASUS doğru düzgün test yapıp sorunu tespit edememiş veya etmemiş. Anlaşılan anakartta böyle bir sorun var. Zira aynı şekilde ben de hem sizin aldığınız hata ekranını hem de EXPO açınca 6000MHz'de "Kernel Power 41" hatası alıyordum. Rica etsem eğer format falan atmadıysanız, "Olay Görüntüleyicisi"nden "Kernel Power 41" hatası alıp alamadığınızı kontrol edebilir misiniz?
Ek olarak yeni anakart siparişi verdim, yeni anakart ile sorunun tekrarlamayacağını düşünüyorum zira işlemci ve RAM'lerimde garanti bir sorun bulamadı. Keza benim garantiye göndermeden önceki testlerimde de ben ne işlemci yönünde ne de RAM için yaptığım testlerde bir sorun bulabildim.
Diğer parçalar zaten upgrade atmadan evvel sorunsuz çalışıyordu. Testlerde onlardan ötürü de sorun çıkmadı. Sorun sadece EXPO açtığımda yaşanıyordu.
Benim 2 buçuk aylık gözlemlerime ve yaptığım testlere göre, gözümden bir şey kaçmıyor ise bu anakartın ya yazılımında ya da donanımında kronik bir sorun var.