Osman çakar

Çalışkan
Dün bilgisayarı kapatırken Alt+F4 çekerek kapattım. Aynı zamanda da güç tuşuna basılı tuttum. Sabah kalktığımda güç tuşuna bastığımda bilgisayar çalışmadı. Ondan sonra kasanın elektriğini kapatıp açtım ve anakartın ışıkları gitti. Anlayan arkadaşlar destek olabilir mi?

Hocam denedim çalışmadı yine anakarttaki pwr_led yanmasına rağmen fanlar dönmüyor ya.

Anlattıklarına bakılırsa sorun ya güç kaynağının da ya da anakartın besleme devrelerinde.

Son kez şunu dene işlemciye giden (sol üstteki) 4/8 pinlik güç kablosunu söküp öyle çalıştırmayı dene. Eğer fanlar dönmeye başlarsa kesin olmamakla beraber anakartın işlemci beslemesi yanmıştır. Dönmüyorsa başka bir PSU ile test etmen şart çünkü ya PSU'ya da anakartın kendisi fiziksel olarak ömrünü tamamlamış olabilir tabii bunlar benim düşüncelerim.

Anlattıklarına bakılırsa sorun ya güç kaynağının da ya da anakartın besleme devrelerinde.

Son kez şunu dene işlemciye giden (sol üstteki) 4/8 pinlik güç kablosunu söküp öyle çalıştırmayı dene. Eğer fanlar dönmeye başlarsa kesin olmamakla beraber anakartın işlemci beslemesi yanmıştır. Dönmüyorsa başka bir PSU ile test etmen şart çünkü ya PSU'ya da anakartın kendisi fiziksel olarak ömrünü tamamlamış olabilir tabii bunlar benim düşüncelerim.
Sabahına deneyem hocam verdiğin taktiklerden ötürü teşekkür ediyorum sabah bilgilendirme yaparım en son kötü ihtimale karşı istanbulda bilgisayar tamir ekspertiz felan yapan güvenilir birisi var mı en azından sorunu bulsun teşekkürler iyi geceler

Sabahına deneyem hocam verdiğin taktiklerden ötürü teşekkür ediyorum sabah bilgilendirme yaparım en son kötü ihtimale karşı İstanbul'da bilgisayar tamir ekspertiz falan yapan güvenilir birisi var mı en azından sorunu bulsun teşekkürler iyi geceler.

Rica ederim. Benim önerebileceğim bir yer yok aslında.