xalyx

Çalışkan
Merhaba. Daha yeni Amazon satıcılı aldığım Kioxia Exceria Pro 1TB SSD'yi bilgisayarıma taktım. Flashı takıp kurulum ekranına geçtim. Kurulacak diskin seçildiği ekranda yeni aldığım diski gördüm ve seçtim. Aşağıdaki hatayı verdi. Sonra create Partition kısmını uyguladıktan sonra disk gözükmemeye başladı. BIOS'ta disk gözüküyor. Fiziksel olarak sıkıntı yok. Kurulum ekranın komut penceresinden diskpart -> list disk yapınca da diskimi göremedim. SSD'nin formatını değiştirmem gerekir diye düşünüp harici diskte kurulan olan Linux işletim sistemini açtım. Lsblk komutu ile bilgisayarımda olan diskleri görüntülemek istedim ama sadece işletim sisteminin kurulu olduğu disk gözüktü. Yine benim yeni aldığım disk gözükmedi. İnternette olan videolarda Intel'in bir driverını yükleyerek çözmüşler ama benim işlemci AMD. AMD'de Intel'deki benzer görevi gören RAID Driver'ı yükledim yine disk gözükmedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ne oldu da başta gözüken disk bir daha gözükmedi anlamadım.
  • Lenovo IdeaPad Gaming 3 16ARH7
  • AMD Ryzen 5 6600H.
1756607023452.webp

1756607049007.webp

1756607080464.webp

1756607110886.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Format USB'sini nasıl hazirladiniz? Sanirim ilk gormuş Windows SSD'yi. Format atacaginiz flashi varsayilan bicimlendirme ile bicimlendirin Windows 11 medya olusturma araciligi ile hazirlayin. Windows kurulumda disk secim ekranini yenileyin gorursenizde SSD ve diger tum disk bolumlerini silin USB'ye dikkat edin tabii onu silmeyin.

dediğiniz her şeyi yaptım ama olmadı. kurulum başladı ama tamamlandıktan sonraki yeniden başlatma işleminde mavi ekran yedim. WİN10 VE WİN11 DE. amazon maalesef arızalı göndermiş.