3 3586 Uzman Katılım 24 Ocak 2024 Mesajlar 5.050 Makaleler 33 Çözümler 46 Beğeniler 5.960 4 Mart 2024 #1 Ben BIOS menüsünden sanallaştırmayı aktif ediyorum ama sistemde deaktif olarak gözüküyor neden acaba?
Ben BIOS menüsünden sanallaştırmayı aktif ediyorum ama sistemde deaktif olarak gözüküyor neden acaba?
mercha Yetkin Katılım 31 Ocak 2024 Mesajlar 579 Makaleler 3 Çözümler 7 Beğeniler 544 Yer Manisa, Türkiye 4 Mart 2024 #2 3586 dedi: Ben BIOS menüsünden sanallaştırmayı aktif ediyorum ama sistemde deaktif olarak gözüküyor neden acaba? Genişletmek için tıkla... Kaydedip çıktığınızdan emin misiniz? Artı 0 Eksi
3586 dedi: Ben BIOS menüsünden sanallaştırmayı aktif ediyorum ama sistemde deaktif olarak gözüküyor neden acaba? Genişletmek için tıkla... Kaydedip çıktığınızdan emin misiniz?
KS KS 3 3586 Uzman Katılım 24 Ocak 2024 Mesajlar 5.050 Makaleler 33 Çözümler 46 Beğeniler 5.960 4 Mart 2024 #3 mercha dedi: Kaydedip çıktığınızdan emin misiniz? Genişletmek için tıkla... Evet hocam kaydedip çıkıyorum, BIOS menüsünde aktif olarak gözükürken Windows'ta aktif gözükmüyor. Son düzenleyen: Moderatör: 4 Mart 2024 Artı 0 Eksi
mercha dedi: Kaydedip çıktığınızdan emin misiniz? Genişletmek için tıkla... Evet hocam kaydedip çıkıyorum, BIOS menüsünde aktif olarak gözükürken Windows'ta aktif gözükmüyor.
mercha Yetkin Katılım 31 Ocak 2024 Mesajlar 579 Makaleler 3 Çözümler 7 Beğeniler 544 Yer Manisa, Türkiye 4 Mart 2024 #4 3586 dedi: Evet hocam kaydedip çıkıyorum, BIOS menüsünde aktif olarak gözükürken Windows'ta aktif gözükmüyor. Genişletmek için tıkla... Windows'un lite gibi bir versiyonunu kullanıyor olabilir misiniz? Sanallaştırmanın kademeleri var. İşlemcin ileri düzey sanallaştırma desteklemiyor olabilir. Mesela Intel'de VT-D ve AMD'de de AMD-V gibi. İşlemcini belirt yardımcı olmaya çalışayım. Artı 0 Eksi
3586 dedi: Evet hocam kaydedip çıkıyorum, BIOS menüsünde aktif olarak gözükürken Windows'ta aktif gözükmüyor. Genişletmek için tıkla... Windows'un lite gibi bir versiyonunu kullanıyor olabilir misiniz? Sanallaştırmanın kademeleri var. İşlemcin ileri düzey sanallaştırma desteklemiyor olabilir. Mesela Intel'de VT-D ve AMD'de de AMD-V gibi. İşlemcini belirt yardımcı olmaya çalışayım.
KS KS 3 3586 Uzman Katılım 24 Ocak 2024 Mesajlar 5.050 Makaleler 33 Çözümler 46 Beğeniler 5.960 4 Mart 2024 #5 mercha dedi: Windows'un Lite gibi bir versiyonunu kullanıyor olabilir misiniz? Genişletmek için tıkla... Windows 11 23H2 versiyonu hocam. mercha dedi: Sanallaştırmanın kademeleri var. İşlemcin ileri düzey sanallaştırma desteklemiyor olabilir. Mesela Intel'de vt-D ve AMD'de de AMD-v gibi. İşlemcini belirt yardımcı olmaya çalışayım. Genişletmek için tıkla... AMD Ryzen 5 5600X. Artı 0 Eksi
mercha dedi: Windows'un Lite gibi bir versiyonunu kullanıyor olabilir misiniz? Genişletmek için tıkla... Windows 11 23H2 versiyonu hocam. mercha dedi: Sanallaştırmanın kademeleri var. İşlemcin ileri düzey sanallaştırma desteklemiyor olabilir. Mesela Intel'de vt-D ve AMD'de de AMD-v gibi. İşlemcini belirt yardımcı olmaya çalışayım. Genişletmek için tıkla... AMD Ryzen 5 5600X.
mercha Yetkin Katılım 31 Ocak 2024 Mesajlar 579 Makaleler 3 Çözümler 7 Beğeniler 544 Yer Manisa, Türkiye 4 Mart 2024 #6 3586 dedi: Windows 11 23H2 versiyonu hocam. AMD Ryzen 5 5600X. Genişletmek için tıkla... Garip, BIOS güncellemeyi dene. dism.exe /Online /Disable-Feature:Microsoft-Hyper-V Öncelikli olarak CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu deneyin bakalım. Son düzenleyen: Moderatör: 4 Mart 2024 Artı 0 Eksi
3586 dedi: Windows 11 23H2 versiyonu hocam. AMD Ryzen 5 5600X. Genişletmek için tıkla... Garip, BIOS güncellemeyi dene. dism.exe /Online /Disable-Feature:Microsoft-Hyper-V Öncelikli olarak CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu deneyin bakalım.
KS KS 3 3586 Uzman Katılım 24 Ocak 2024 Mesajlar 5.050 Makaleler 33 Çözümler 46 Beğeniler 5.960 4 Mart 2024 #7 mercha dedi: Garip, bios güncellemeyi dene. Genişletmek için tıkla... En son 3 gün önce güncellemiştim. mercha dedi: önce yönetici olarak cmdyi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu deneyin bakalım. Genişletmek için tıkla... Yarın deneyip atacağım hocam. Artı 0 Eksi
mercha dedi: Garip, bios güncellemeyi dene. Genişletmek için tıkla... En son 3 gün önce güncellemiştim. mercha dedi: önce yönetici olarak cmdyi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu deneyin bakalım. Genişletmek için tıkla... Yarın deneyip atacağım hocam.
Erkan Karahan Başarılı Katılım 24 Ocak 2024 Mesajlar 69 Beğeniler 56 4 Mart 2024 #8 Hyper-V özelliği sadece Pro versiyonunda var. Home ise yoktur. 3586 dedi: En son 3 gün önce güncellemiştim. Yarın deneyip atacağım hocam. Genişletmek için tıkla... Artı 0 Eksi
Hyper-V özelliği sadece Pro versiyonunda var. Home ise yoktur. 3586 dedi: En son 3 gün önce güncellemiştim. Yarın deneyip atacağım hocam. Genişletmek için tıkla...
mercha Yetkin Katılım 31 Ocak 2024 Mesajlar 579 Makaleler 3 Çözümler 7 Beğeniler 544 Yer Manisa, Türkiye 4 Mart 2024 #9 Erkan Karahan dedi: Hyper-V özelliği sadece Pro versiyonunda var. Home ise yoktur. Genişletmek için tıkla... Hyper-V ile alakası yok. Görev yöneticisinde sanallaştırma devre dışı gözüküyor. Artı 0 Eksi
Erkan Karahan dedi: Hyper-V özelliği sadece Pro versiyonunda var. Home ise yoktur. Genişletmek için tıkla... Hyper-V ile alakası yok. Görev yöneticisinde sanallaştırma devre dışı gözüküyor.
KS KS 3 3586 Uzman Katılım 24 Ocak 2024 Mesajlar 5.050 Makaleler 33 Çözümler 46 Beğeniler 5.960 4 Mart 2024 #10 Erkan Karahan dedi: Hyper-V özelliği sadece Pro versiyonunda var. Home ise yoktur. Genişletmek için tıkla... Sistemden bahsediyorsanız zaten Windows 11 Pro. Görev yöneticisinde sanallaştırma kapalı gözüküyor. Artı 0 Eksi
Erkan Karahan dedi: Hyper-V özelliği sadece Pro versiyonunda var. Home ise yoktur. Genişletmek için tıkla... Sistemden bahsediyorsanız zaten Windows 11 Pro. Görev yöneticisinde sanallaştırma kapalı gözüküyor.